Legemidler og biotek

Denne podcasten er med i 10 på topp: De siste fem årene har Bayer investert 1,4 milliarder kroner på å utvikle nye kreftlegemidler forteller adm.dir. i Bayer Norge Jan Børge Jakobsen og forskningsjef Alan Cuthberson

Her er de 10 mest leste, sette og hørte sakene på HealthTalk i 2019

Kritikk mot lovfesting av Beslutningsforum og prioriteringskriteriene, ny lovende behandling mot Alzheimer og kreftlegens solråd for å unngå føflekkreft er våre mest leste, sette og hørte saker i 2019. Her kan du friske opp din hukommelse.

Publisert

2019 er i ferd med å si takk for seg, og for mange er den en anledning til å kikke tilbake på det snart forgangne år. Så også for oss i HealthTalk-redaksjonen. Vi har skrevet nesten 500 artikler siden oppstarten i april 2019, laget 250 videoinnslag og siden september har vi produsert 30 podcaster. Her de ti sakene som dere klikket mest på i 2019.

Øverst på listen er:

Professor advarer: Unge dødssyke pasienter nektes behandling fordi de tilhører en pasientgruppe med mange eldre

Unge kreftpasienter nektes tilgang til innovativ legemiddelbehandling fordi de tilhører en pasientgruppe med høy gjennomsnittsalder. Dette gjelder blant annet unge pasienter med lungekreft.

Første legemiddel som kan bremse Alzheimer

Legemiddelselskapet Biogen sier at det har forsket frem det første legemiddelet som kan bremse Alzheimer - og at det snart kan bli tilgjengelig for pasienter.

Kreftlegens solråd: Slik unngår du å få føflekkreft

2300 nordmenn får føflekkreft hvert år. De fleste tilfellene kan unngås ved å følge disse enkle solrådene fra kreftlege Anna Winge-Main.

Håvard (53) overlevde kreften - men livet blir aldri det samme

-Jeg følte meg som Karsten Warholm da han vant 400 meter hekk i VM i friidrett i London. Jeg hadde vunnet noe som jeg trodde jeg aldri kunne vinne. Jeg hadde overlevd kreften og vant livet. Det var en fantastisk lykkefølelse å gå ut av dørene på Radiumhospitalet etter uker med strålebehandling og cellegiftterapi. Men det var plagene som dukket opp i ettertid som skulle forandre livet mitt for alltid.

Dette må du vite om immunterapi

Immunterapi er en type kreftbehandling som bruker kraften i kroppens eget immunsystem til å forebygge, bremse og eliminere kreft.

Hvorfor kvinner har mer Alzheimer enn menn

To av tre som rammes av Alzheimer og demens er kvinner. Forskere sier at de kan ha oppdaget hvorfor flere kvinner enn menn har Alzheimer og demens.

Reddet livet med immunterapi. Kari Anne Fevang ble med i en klinisk studie

Trebarnsmoren Kari Anne Fevang (51) hadde uhelbredelig føflekkreft og hadde bare måneder igjen å leve da legene øynet en mulighet til å redde henne. I 2015 ble hun med i en klinisk studie som testet ut immunterapi. Det reddet livet hennes.

Norge på bunnplass i Europa: Det tar nesten 2 år før Norske pasienter får nye kreftmedisiner

Norske kreftpasienter er blant de dårligst stilte i Europa når det gjelder å få tilgang til nye kreftlegemidler. - Dette kan Norge ikke være bekjent av. Vi må gjøre noe med det norske systemet for godkjenning av nye kreftlegemidler som gjør at pasientene får legemidlene så sent.

Ny blodprøve kan oppdage flere enn 20 krefttyper

Ny blodprøve kan oppdage flere enn 20 krefttyper, slik at kreft kan identifiseres og behandles tidligere enn før.

Podcast: Radioaktiv medisin kan bli en norsk kreftrevolusjon

Bayer-forskere jobber nå for å overvinne forsvaret til kreftcellene ved bruk av målstyrt radioaktiv stråling. En radioaktiv ingrediens - Thorium 227 - blir ført gjennom kroppen til den når kreftsvulsten og frigjør målrettet kreft-ødeleggende stråling. Nå testes denne nye kreftteknologien ut på pasienter med lymfekreft, brystkreft og prostatakreft.

Powered by Labrador CMS