Har du lest disse sakene?
-
Lovende resultater for immunterapi ved eggstokkreft
Svenske forskere undersøker om en ny type immunterapi kan fungere som behandling for eggstokkreft. En studie der mus har blitt behandlet med CAR-T-celler viser lovende resultater.
-
Bayer utnevner ny toppsjef etter press fra aksjonærer
Bayer utnevnte onsdag tidligere Roche-sjef Bill Anderson som selskapets nye administrerende direktør. Han overtar etter Werner Baumann (60) som ledet det katastrofale oppkjøpet av industrigiganten Monsanto for 63 milliarder dollar.
-
Lovende data for antistoff mot autoimmun sykdom hos foster og nyfødt
Hemolytisk sykdom hos foster og nyfødt (HSFN), som det per i dag ikke finnes godkjente behandlinger for, kan i alvorlige tilfeller forårsake livstruende anemi i fosteret. Legemiddelselskapet Janssen kan potensielt sitte på den første behandlingen.
-
Slik har EU-myndigheter jobbet for å sikre flere nye legemidler til barn
Legemiddelmyndigheter på tvers av EU-området har over de siste fire årene gjort flere tiltak for å få fortgang på godkjenningsprosesser og styrke utviklingen av medisiner til barn.
-
Videopod: – Nye lovende behandlinger av tarmkreft med fjernspredning
– Det er mulig å bli kurert dersom man har tarmkreft med spredning, men det forutsetter at kreften kan fjernes kirurgisk og kombineres med effektiv legemiddelbehandling. Det forteller kreftoverlege Eva Hofsli på St. Olavs Hospital i denne videopodcasten.
-
Positive Roche-data for medisin mot sjelden og livstruende blodsykdom
Resultatene fra den globale fase 3-studien Commodore-2 viser at det utprøvende anti-C5 monoklonale antistoffet crovalimab oppnådde sykdomskontroll hos personer med paroksysmal nattlig hemoglobinuri (PNH).
-
Takeda får USA-godkjent antistoff mot arvelig genetisk sykdom
Amerikanske legemiddelmyndigheter (FDA) har sagt ja til en søknad fra Takeda om indikasjonsutvidelse for lanadelumab-flyo (Takhzyro). Legemidlet kan nå brukes for å forebygge anfall forårsaket av herediært angioødem, hos barn to år eller eldre.
-
SLV: Disse legemidlene kan koste staten unødvendig mye penger
Reservasjonsgraden mot medisinbytte i apotek er svært høy for et lite knippe legemidler. Legemiddelverket mener folketrygden kunne vært spart for cirka 60 millioner kroner i året dersom reservasjonsgraden for disse medisinene var det samme som gjennomsnittet for alle resepter.
-
Seks selskaper fikk avtale om å levere digital hjemmeoppfølging til Helse Sør-Øst
CheckWare, Diffia, Dignio, Tellu, Youwell og Siemens Healthineers har inngått rammeavtale om å levere digital hjemmeoppfølging til de 11 helseforetakene i Helse Sør-Øst.
-
Trodelvy får sin andre bryskreftgodkjenning
Amerikanske Food and Drug Administration har gitt grønt lys for bruken av Trodelvy for behandling av avansert HR-positiv/HER2-negativ brystkreft og gir dermed pasienter med den vanligste typen brystkreft et nytt behandlingsalternativ.