KAN REDDE LIV: Bildebehandlingsmuligheter som kontrastforsterket mammografi kan hjelpe med å forbedre diagnostisk treffsikkerhet, slik at man potensielt kan identfisere kreft som ellers ville blitt oversett, sier Dr. Julie Camps Herrero, sjef for brysthelse ved Ribera Salud-sykehusene i Spania, i en kommentar fra Bayer.

Bayer-middel godkjent for bruk i kontrastforsterket mammografi

Det tyske legemiddelselskapets kontrastmiddel Ultravist får godkjent indikasjonsutvidelse for bruk i kontrastforsterket mammografi, en voksende tjeneste som kombinerer digital mammografi med bruk av kontrastmiddel.

Publisert

Godkjenningen ekspanderer Bayers portefølje innen bryst-bildebehandling, som nå inkluderer både kontrastmidler og injiserbare midler.

Det jodbaserte kontrastmiddelet Ultravist (-300, -370) kan brukes for å evaluere og oppdage lesjoner i brystet, som et tillegg til mammografi (med eller uten ultralyd), eller som et alternativ når MRI er kontraindisert eller utilgjengelig.

Etter godkjenningen av European Workshare Procedure, som er en desentralisert gjensidig godkjenningsprosess på EU-nivå, er det forventet at de første nasjonale godkjenningene i EU vil være klare i løpet av første kvartal 2023.

– Klar retning fra diagnose til behandling

Bayers sjef for radiologisk forskning og utvikling, Konstanze Diefenbach, sier godkjenningen vil gi leger et nytt bildebehandlingsverktøy for tilfeller der konvensjonell mammografi kanskje ikke holder.

– Vi er glade for å kunne tilby ytterligere muligheter for bildebehandling av bryst til helsepersonell, mens vi har mål om å støtte deres arbeid med å gi en klar retning fra diagnose til behandling for pasientene, sier hun.

– Tidlig oppdagelse kan redde liv

– Brystkreft er den vanligste kreftformen i verden, og påvirker millioner av kvinner og ders nærmeste globalt. Tidlig oppdagelse av kreft kan redde liv. Bildebehandlingsmuligheter som kontrast-forsterket mammografi kan hjelpe med å forbedre diagnostisk treffsikkerhet, slik at man potensielt kan identfisere kreft som ellers ville blitt oversett, sier Dr. Julie Camps Herrero, sjef for brysthelse ved Ribera Salud-sykehusene i Spania, i en kommentar fra Bayer.

Ultravist brukes i dag for ulike røntgen-teknikker som krever kontrastforsterkning, slik som konvensjonell radiografi, angiografi (bildeundersøkelse av blodårer red.anm.) og computertomografi (CT). Det er tilgjengelig i mer enn 100 land, og brukes mer enn 18 millioner ganger per år. Avhengig av land er kontrastmiddelet godkjent innenfor en rekke ulike indikasjoner, som for eksempel CT-scann av hode, bryst, hjerte, mage og lever, bare for å nevne noen få.

Powered by Labrador CMS