Har du lest disse sakene?
-
Endelig ja til Fintepla – men Epilepsiforbundet er kritisk til lang saksbehandling
– Denne medisinen kunne vært godkjent i fjor. At dette ikke skjedde, har medført at flere av medlemmene våre har blitt alvorlig skadet for livet, sier forbundsleder Espen Lahnstein i Epilepsiforbundet.
-
Ja til nye lungekreftbehandlinger – immunterapi gir håp om lengre overlevelse
Mandag sa Beslutningsforum ja til å innføre nye immunterapier for lungekreftpasienter i Norge. Blant disse er AstraZenecas Imfinzi (durvalumab) og MSDs Keytruda (pembrolizumab). Hans Petter Strifeldt i MSD er imidlertid kritisk til at Keytruda kun får en snever godkjenning og advarer mot at pris settes foran overlevelsesdata.
-
Nevrolog om dobbelt MS-ja i Beslutningsforum etter syv år: – Et alternativ for noen få
Mandag godkjente Beslutningsforum bruk av Ocrevus (okrelizumab) for pasienter med relapserende og primær progressiv multippel sklerose (PPMS/RRMS), hele syv år etter første avslag. – Sannsynligvis aktuelt for mindre enn ti prosent av pasientene, sier MS-ekspert Trygve Holmøy.
-
Beslutningsforum sier ja til behandling av MS, lungekreft og blodkreft, men nei til medisin mot alvorlig håravfall
Beslutningsforum fattet mandag rekordmange beslutninger om legemidler mot blant annet følgende sykdommer: Multippel sklerose, lungekreft, tarmkreft, epilepsi, Crohns sykdom, alvorlig hårtap og flere blodkreftsykdommer. Her er de viktigste vedtakene.
-
DMP bruker i 82 dager på å finne eksperter til metodevurderinger - vet ikke hvorfor
Direktoratet for medisinske produkter (DMP) bruker i snitt 82 dager på å finne kliniske eksperter til metodevurderinger – nesten halvparten av det totale tidsmålet de har satt for å vurdere nye metoder. – Kan ikke svare på hvorfor det tar så lang tid, sier områdedirektør Einar Andreassen i DMP.
-
Rekordstort møte i Beslutningsforum - disse 25 sakene skal opp til behandling
En rekke ulike pasientgrupper kan få nye behandlingsmuligheter etter kommende mandags møte i Beslutningsforum. Flere legemidler som ikke har blitt innført på nærmere ti år skal opp til ny vurdering.
-
Ny leder i Gynkreftforeningen: Jorun Stallemo tar over stafettpinnen
På landsmøtet 28. mars ble Jorun Stallemo enstemmig valgt til ny leder av Gynkreftforeningen. Hun overtar etter Siri Berg, som har ledet foreningen i fire år.
-
Tone Trøen (H): – Helsekøene krever mer enn skippertak og kortsiktige avtaler
Høyres helsepolitiske talsperson, Tone Wilhelmsen Trøen, kritiserer regjeringens håndtering av helsekøene og mener det er preget av kortsiktighet og ideologiske skylapper.
-
Europeiske legemiddelselskaper krever høyere medisinpriser i Europa etter trusler om amerikanske tollbarrierer
Europeiske farmasigiganter som Sanofi, Novartis og AstraZeneca krever høyere priser på legemidler i Europa. Bakgrunnen er frykt for at EUs strenge prisregulering vil føre til at europeiske selskaper i økende grad flytter investeringene til USA, hvor høyere priser gjør markedet langt mer attraktivt.
-
HOD om ny prioriteringsmelding: – Ryggdekning for prioritering i hele helsetjenesten
– Når det gjelder forhandlinger mellom myndigheter og industrien om nye medisiner, ser vi at vi nesten alltid blir enige til slutt, men at prosessen ofte tar lang tid. Vi bør finne måter å effektivisere dette på, sier statssekretær Karl Kristian Bekeng i Helse- og omsorgsdepartementet.