Beslutningen om å starte tilsyn St. Olavs hospital ble tatt etter et møte mellom Statens helsetilsyn og Statsforvalteren i Trøndelag torsdag.

Statens helsetilsyn åpner tilsyn mot St. Olavs etter Helseplattformen

Statens helsetilsyn og Statsforvalteren åpner tilsyn mot St. Olavs etter flere alvorlige hendelser hvor Helseplattformen kan ha gått utover liv og helse.

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter partene overfor Adresseavisen.

– Vi har blitt kjent med et økende antall historier hvor Helseplattformen er en mulig årsak til at det har gått utover liv og helse for pasienter, og mens mye av det vi fikk før nyttår var knyttet til «plunder og heft», ser vi nå et økende antall hvor pasienter har lidd overlast, og Helseplattformen i alle fall er en mulig medvirkende årsak, sier fylkeslege Jan Vaage til avisen.

Sist uke ble det kjent at en eldre pasient ved St. Olavs hospital døde av hjerneslag etter utskriving fra sykehuset i desember. Det undersøkes nå om at Helseplattformen kan ha medvirket til dødsfallet.

I tillegg undersøkes minst sju mer alvorlige pasienthendelser.

Beslutningen om å starte tilsyn ble tatt etter et møte mellom Statens helsetilsyn og Statsforvalteren i Trøndelag torsdag.

– Vi bekrefter at det blir tilsyn med St. Olavs hospital i samarbeid med Statsforvalteren i Trøndelag. Detaljene i tilsynet må vi komme tilbake til, skriver direktør Jan Fredrik Andresen i Statens helsetilsyn i en epost til avisen.

Han opplyser at St. Olavs hospital formelt ikke er varslet om beslutningen ennå. Det bekrefter administrerende direktør Grethe Aasved ved St. Olavs hospital HF i en kommentar til NTB.

– Vi imøteser et tilsyn og vil samarbeide med Statens helsetilsyn og Statsforvalteren om dette. Vi har imidlertid ikke mottatt varslet enda, og det er derfor ikke naturlig for oss å kommentere saken, sier Aasved.

Powered by Labrador CMS