Cancer Crosslinks 2023:

15 år med Cancer Crosslinks - slik har arrangørene sikret vekst

VIDEO IN ENGLISH: Mer enn 400 deltakere tok torsdag turen til Oslo Cancer Cluster innovasjonspark for å få med seg en av årets viktigste norske kreftarrangementer. – Vi tiltrekker oss nå mange av de store navnene på feltet, sier Ali Arrefard, medisinsk sjef for onkologi i BMS, og Jutta Heix, Head of International Affairs ved Oslo Cancer Cluster, som står bak arrangementet.

Publisert Sist oppdatert

Cancer Crosslinks 2023 går av stabelen torsdag 26. januar ved Oslo Cancer Cluster Innovation Park. Årets utgave av kreftkonferansen Cancer Crosslinks er den femtende i rekken, og rundt 400 deltakere deltok fysisk på årets arrangement. Arrangementet ble også strømmet, og mange fulgte det også digitalt.

– Da vi startet opp dette i 2009, var dette et mye mindre møte, sier Jutta Heix, Head of International Affairs i Oslo Cancer Cluster, i et videointervju med HealthTalk (se video øverst i saken).

POPULÆRT: Douglas Hanahan er et stort internasjonalt navn innen onkologi, og deltok «live» og digitalt under åpningsforedraget på årets Cancer Crosslinks. Det ga tilhørerne mulighet til å stille spørsmål direkte til den kjente kreftforskeren. De norske kreftlegene Katarina Puco (t.h) og Eli Sihn Samdal Steinskog var moderatorer for konferansens første del.

Årets møte setter søkelyset på hvordan det siste tiåret med oppdagelser har fremmet forståelsen av kreftbiologi og transformert presisjonsmedisin. Programmet inkluderer internasjonale eksperter som deler de siste fremskrittene innen presisjonsmedisin og immunonkologi. Konferansen er blitt en svært viktig møteplass for internasjonale krefteksperter, norske klinikere og norsk legemiddelindustri.

Mariam Jamal-Hanjani, gruppeleder ved Cancer Metastasis Lab, CRUK Lung Cancer Center of Excellence, UCL Cancer Institute; Senior Clinical Lecturer og Honorary Consultant in Translational Lung Oncology, UCL Hospital, London, UK.

Dagskonferansen, som har blitt stadig større siden oppstarten, tiltrekker seg nå store, internasjonale navn på kreftfeltet. Åpningsforedraget ble holdt av onkologinestor Douglas Hanahan, som holdt et direktesendt digitalt innlegg ved navn «The Hallmarks of Cancer: New Dimensions – Integrating Pre-Clinical and Clinical Cancer Trials of Mechanism-Targeted Therapies.»

BMS er med som hovedsponsor av arrangementet hvert år, og får også hvert år med seg et annet legemiddelselskap for å sponse møtet. I år var det Eli Lilly. Lars-Petter Strand, Medical Director Oncology for Northern European Hub i Eli Lilly, sier følgende til HealthTalk:

Lars-Petter Strand, Medical Director Oncology for Northern European Hub i Eli Lilly.

– For Lilly er det å ta kompleks vitenskap og gjøre det om til medisiner som kan bidra til å forbedre utfallet av noen av våre mest utfordrende sykdommer kjernen i det vi gjør. Med den ambisjonen følger også ansvaret for å støtte den bredere utdanningen rundt disse nye og innovative nye teknologiene, og forskningen bak dem.

Strand peker på at på et svært komplekst område som presisjonsmedisin innen kreft, så er Cancer Crosslinks et utmerket forum for å muliggjøre deling av denne kunnskapen.

– Møtet tiltrekker seg et av mangfoldig relevante aktører, som helsepersonell, akademiske forskere, industripartnere og legemiddelmyndigheter, og er derfor helt sentral viktig for å legge til rette for en god og transparent dialog. Vi er stolte og glade for å kunne være på å muliggjøre dette.

Powered by Labrador CMS