Legemidler og biotek,   Bransjenytt

- Målet er å bli et selskap med en klar agenda om å oppdage, utvikle og levere innovative medisiner. Sammen vil teamet vårt arbeide for å fremme moderne vitenskap som kan forbedre pasienters liv og helse, sier General Manager Hilde Bech.

Bristol-Myers Squibb og Celgene er fra i dag ett selskap

Bristol-Myers Squibb fullfører nå gigantoppkjøpet av bioteknologiselskapet Celgene. Avtalen er verdt astronomiske 647 milliarder kroner som er mer enn hele børsverdien til Equinor.

Publisert

Alle amerikanske regulatoriske myndigheter har vendt tommelen opp. Det betyr at fra og med i dag, torsdag 21. november, er Bristol-Myers Squibb (BMS) og Celgene ett selskap. Det sammenslåtte selskapets navn vil være Bristol-Myers Squibb.

Til sammenligning var Norges mest verdifulle selskap, Equinor, verdt 629 milliarder kroner ved oppkjøpstidspunktet - som var i april i år. Med oppkjøpet av Celgene blir Bristol-Myers Squibb et av verdens ledende biopharma-selskaper. Det sammenslåtte selskapet har ni produkter som hver har over 1 milliard dollar i årlig salg og med et betydelig potensiale for videre vekst innen store sykdomsområder som kreft, immunologi, og hjerte-kar.

Forbedre pasienters liv og helse

Hilde Bech som frem til nå har ledet BMS i Norge, vil fortsette som norsk General Manager i det nye, sammenslåtte selskapet.

Bristol-Myers Squibb harlaget en egen webside som informerer om oppkjøpet som er vel verd å bruke noen minutter på.

–Det er veldig hyggelig å bekrefte at Bristol-Myers Squibb og Celgene nå er slått sammen til ett selskap. Målet er å bli et selskap med en klar agenda om å oppdage, utvikle og levere innovative medisiner. I dag er dag én på reisen vår og sammen vil teamet vårt arbeide for å fremme moderne vitenskap som kan forbedre pasienters liv og helse, sier Bech.

Blir en kreftlegemiddel-gigant

Dette er et av de aller største oppkjøpene som noen gang har har funnet sted i legemiddelbransjen og med oppkjøpet utvider Bristol-Myers Squibb kraftig sin pipeline og sin produktportefølje.

Det fusjonerte selskapet vil ha nesten 40 milliarder dollar i omsetning per år. Avtalen vil utvide Bristol-Myers Squibb sin pipeline av innovative legemidler og redusere selskapets avhengighet til de to legemidlene som i dag dominerer salget, nemlig blodfortynneren Eliquis og kreftmedisinen Opdivo. Salget at Opdivo økte med 36 prosent i fjor til 6,7 milliarder dollar. Men Opdivo har tapt markedsandeler til Mercks Keytruda i det viktige lungekreftmarkedet.

Opdivo oppnår ofte indikasjonsutvideler og i august i år fikk ja legemidlet ja fra Beslutningsforum til bruk i adjuvant behandling av melanom.

Celgene har med seg inn en noe tilårskommen megablockbuster, kreftpillen Revlimid, som vil begynne å møte konkurranse fra billige kopier i 2022, men som fremdeles selger for om lag 10 milliarder dollar i året. Celgene har ikke minst en sterk pipeline av nye legemidler, samt flere partnerskap med mindre bioteknologifirmaer, for å utvikle nye onkologiske terapier.

Celgene har flere legemidler som snart er klare for lansering, blant annet en ny MS- medisin samt lovende immunterapier mot kreft.

- Dette er en spennende dag for Bristol-Myers Squibb. Med oppkjøpet samler vi nå ledende vitenskapsfolk, innovative medisiner og andre ansatte med det mål for øyet å skape et ledende biofarmaselskap, sier Giovanni Caforio. Han er styreleder og administrerende direktør i Bristol-Myers Squibb. Med våre satsinger innen onkologi, hematologi, immunologi og hjerte- og karsykdommer, og en av bransjen største og mest lovende portefølje av nye medisiner, vet jeg at vi vil fortsette å levere på vår visjon om å endre pasienters liv gjennom vitenskap, sier Caforio en uttalelse.

Her kan du se CNBC sin journalist Jim Cramer intervjue Giovanni Caforio.

Dette er Bristol-Myers Squibb

Bristol-Myers Squibb er et globalt biofarmasøytisk selskap som har som mål å oppdage, utvikle og levere innovative medisiner som hjelper pasienter med å overvinne alvorlige sykdommer.

Bristol-Myers Squibb har de siste årene opparbeidet en sterk lokal organisasjon i Norge. I perioden 2013 til 2016 vokste BMS Norge fra 16 til 32 ansatte og var det raskeste voksende selskapet i den norske legemiddelbransjen i 2016. BMS er lokalisert på Lysaker rett utenfor Oslo.

Powered by Labrador CMS