Helseteknologi

Digitale innkallingsbrev tas nå i bruk i Helse Sør-Øst

Nå kan pasienter over 16 år lese brev fra Sykehuset Innlandet trygt og enkelt ved å logge seg inn på helsenorge.no.

Publisert

Som første helseforetak i regionen tilbyr nå Sykehuset Innlandet digitale brev til pasientene. I løpet av året innføres digitale brev etter planen ved alle helseforetakene i regionen.

I stedet for at de ansatte på avdelingene skriver ut brev og pakker brev i konvolutter, skal brevene nå sendes digitalt. Det betyr at pasientene mottar brevet på helsenorge.no eller i sin digitale postkasse. Pasienter som ikke er registrert som digitale brukere får brevet i postkassen, skrevet ut fra Postens sentrale utskriftstjeneste.

Mottar brevet med en gang det er sendt

- Fordelene er at pasientene mottar brevet digitalt med en gang det er sendt, og slipper å vente til det kommer i postkassen. De kan også kunne finne igjen brevet i arkiv. Tjenesten forenkler pasientenes kontakt med oss, sier direktør for medisin og helsefag Ellen Pettersen på Sykehuset Innlandet.

- Digitale brev forenkler pasientenes kontakt med sykehuset og gir raskere kommunikasjon. Befolkningen forventer å kunne samhandle digitalt med helsevesenet som ellers i samfunnet, og nå tar vi et viktig skritt videre i å legge til rette for dette, sier direktør for teknologi og e-helse i Helse Sør-Øst RHF Rune Simensen.

Det er pasienter over 16 år som nå trygt og enkelt kan lese brev fra Sykehuset Innlandet ved å logge seg inn på helsenorge.no. I første omgang er det to avdelinger ved sykehuset som har tatt løsningen i bruk. Arbeidet med å digitalisere brevene ved resten av Sykehuset Innlandet og ved de andre helseforetakene i regionen vil pågå gjennom hele 2020. I tillegg er Revmatismesykehusetmed i prosjektet.

Arbeidet gjennomføres som del av det regionale prosjektet Digitale innbyggertjenester i Helse Sør-Øst, i nært samarbeid med Norsk Helsenett og helseforetakene.

- Digitale brev forenkler pasientenes kontakt med sykehuset og gir raskere kommunikasjon, sier direktør for teknologi og e-helse i Helse Sør-Øst RHF Rune Simensen.
Powered by Labrador CMS