Legemidler og biotek

Coronasmitte på Sunnaas: Den ansatte var på jobb i tre dager før det ble klart at vedkommende kunne være smittet. Bildet viser Sunnaas sykehus.

Coronasmitte på Sunnaas Sykehus

En ansatt på avdeling for hjerneslag har testet positivt for covid-19. Den ansatte var på jobb i tre dager før det ble klart at vedkommende kunne være smittet.

Publisert

Det melder sykehuset i en pressemelding som er sendt ut i formiddag.

Administrerende direktør Einar Magnus Strand har besluttet grønn beredskap på Sunnaas sykehus som ligger på Nesodden utenfor Oslo.

- Dette medfører et arbeid for å informere pasienter og ansatte og gjøre smitteoppsporing. Sykehuset må omdisponere ressurser i tiden framover, og i den anledning setter vi grønn beredskap, forteller Strand.

Les også: Norge kan gå tom for viktige legemidler - regjeringen stanser all eksport

Den ansatte som er smittet har ikke vært i et område med vedvarende spredning, men i Tyskland. Da den ansatte, fredag ettermiddag, ble kjent med at en person med påvist smitte hadde vært i samme lokale i Tyskland som vedkommende selv, varslet den ansatte smittevernlegen på Sunnaas sykehus.

Den ansatte har ikke vært i arbeid ved sykehuset etter at vedkommende varslet smittevernlegen.

Sunnaas er et spesialsykehus for rehabilitering til mennesker som har vært utsatt for alvorlig sykdom eller skade.

Gjør nødvendige smitteverntiltak

– Sykehuset ser alvorlig på situasjonen. Vi gjør nødvendige tiltak for å forebygge spredning av smitte, sier administrerende direktør på Sunnaas sykehus, Einar Magnus Strand i pressemeldingen.

– Dette skjer gjennom å kartlegge den ansattes nærkontakter de tre aktuelle dagene, iverksette smitteverntiltak på sykehuset og informere pasienter, pårørende, medarbeidere og eventuelt andre kontakter. I tillegg jobber vi med å organisere videre drift på sykehuset, sier Strand.

Pasienter og pårørende

Pasienter på avdelingen som har hatt nærkontakt med den aktuelle ansatte, er informert og ivaretatt etter gjeldende anbefalinger fra Folkehelseinstituttet med isolasjon på rom. Pårørende til eksponerte pasienter blir informert, forteller Strand.

- Vi informere pasienter og ansatte og gjør smitteoppsporing. Sykehuset må omdisponere ressurser i tiden framover, og i den anledning setter vi grønn beredskap, forteller administrerende direktør Einar Magnus Strand
Powered by Labrador CMS