Helseteknologi

Administrerende direktør i Computas Trond Eilertsen vinner e-helseanbud og ser frem til videre samarbeid med Direktoratet for e-helse og Norske Helsenett.

Computas vant stor rammeavtale hos Direktoratet for e-helse og Norsk helsenett

Direktoratet for e-helse, lyste våren 2019 ut en åpen anbudskonkurranse for innkjøp av IKT-konsulenttjenester. Etter en lang tid i tenkeboksen er nå beslutningen tatt. Av de 10 tjenesteområder som var på anbud, gikk konsulentselskapet Computas seirende ut i fire av dem.

Publisert

- Anbudsrunden har vært tøff. Alle de store bransjekollegaene våre var med, så at vi vinner på flere områder er en stor seier for oss, sier daglig leder i Computas, Trond Eilertsen.

I den åpne anbudsrunden var det etterspurt tilbud på ti ulike tjenesteområder med tilhørende fagområder. Computas ble tildelt rammeavtale på fagområder under følgende tjenester:

  • Program og prosjektledelse
  • Behovsanalyse og løsningsspesifisering
  • Løsningsutvikling
  • Test og testledelse.

Les også: Journaljungel gjør at helsepersonellet i kommunene mangler viktig pasientinformasjon

Deler av oppgavene til Direktoratet for e-helse ble ved årsskiftet overført til Norsk helsenett (NHN), og rammeavtalen er overført til NHN og omfatter også dem. Rammeavtalen har en varighet på to år, hvor NHN kan forlenge med 1 + 1 år. 

Vil vokse i e-helse

– Dette viser at vi er sterke på e-helse. Vi har helt klart ambisjoner om å vokse i denne sektoren, forteller Eilertsen. 

I anbudet til NHN har Computas med seg flere underleverandører, blant andre WebStep, Atkins, Konik, Vivento, Clave consulting og Rambøll. 

Skal ansette 60 nye teknologer

Computas har jobbet lenge med Direktoratet for e-helse. Gjennom 2019 har en rekke konsulenter fra IT-selskapet bidratt på strategiske områder hos direktoratet, blant annet på eResept. 

Vi har gjennom en lengre periode hatt mange gode leveranser hos Direktoratet for e-helse, og det er én av grunnene til at vi ser svært lyst på mulighetene for nye oppdrag fra NHN i team rundt våre flinke folk, sier Computas-sjefen, og legger til: Vi ser frem til å bli enda bedre kjent med hele NHN-organisasjonen som blir en ny stor kunde av oss.

De nye rammeavtalene, samt et godt 2019, gjør at Computas vil trenge flere dyktige konsulenter i 2020.

– I år satser vi på å ansette minst 60 nye teknologer, avslutter Eilertsen.

Dette er Computas

Computas er en norsk leverandør av IT-løsninger og rådgivningstjenester innen teknologisk innovasjon. Selskapet har nærmere 300 ansatte og er eid av de ansatte. Selskapet leverer til både offentlig og privat sektor, og har særlig spisskompetanse innenfor offentlig forvaltning, justis, tilsyn, helse, logistikk, olje og gass. Computas jobber med alt fra apper som redder liv og saksbehandlingsløsninger, til dataanalyse, kunstig intelligens og omfattende, skybaserte innovasjonsprosjekter. Hovedkontoret ligger i Akersgata i Oslo sentrum. Selskapet har også kontor i København, samt en leveranseenhet i Bucuresti, Romania.

Powered by Labrador CMS