Kreftkompasset er klar for Arendalsuka: Fra Vestre: Lotta Våde, Ane Haugen, Vibeke Borchgrevink, Ida-Marie Nilsen, Gyri Andvik Johnsen.
Kreftkompasset er klar for Arendalsuka: Fra Vestre: Lotta Våde, Ane Haugen, Vibeke Borchgrevink, Ida-Marie Nilsen, Gyri Andvik Johnsen.

Arendalsuka: - Kreftoverleverne fortjener bedre oppfølging

Kreftkompasset slår seg sammen med Novartis, Roche og Aker BP for å gi kreftoverleverne en tydelig stemme på landets viktigste politiske arena. – Mange opplever at de er overlatt til seg selv etter endt behandling, sier Lotta Våde.

Publisert Sist oppdatert

Hun er daglig leder og en av initiativtakerne til Kreftkompasset.

– Samfunnet bruker betydelige ressurser hvert år på kreftbehandling. Det er svært gledelig at antallet som overlever kampen mot kreft øker, men mange opplever at de er overlatt til seg selv etter endt behandling, sier Lotta Våde.

HealthTalk sender dette møtet direkte på vår hjemmeside. Vi direktesender de viktige helsemøtene og intervjuer politikere og beslutningstagere.

I fjor fikk 37 000 kreft i Norge. Tre av fire overlever, og over 315 000 nordmenn har hatt kreft. En viktig årsak til de gode resultatene er persontilpasset behandling.

Kreftkompasset så dagens lys etter at kreftsykepleierne Lotta Våde, Ida-Marie Nilsen og kreftoverlever Vibeke Borchgrevink så et stort behov for støtte til personer som er behandlet for kreft. Sammen har de utviklet mentorskapsprogrammet, som samarbeider med næringslivet for å gjøre arbeidshverdagen til kreftoverlevere bedre.

Midt i hjertet av sørlandsbyen åpner Kreftkompasset dørene for en diskusjon om dagens oppfølging, dele erfaringer fra mentorskapsprogrammet og la store helseaktører som Roche og Novartis, sammen med industrikjempen Aker BP, fortelle om sitt arbeid med ansatte som har deltatt i mentorskapsprogrammet.

Dele erfaringer

–Vi har erfart at mange sliter med å komme tilbake i jobb etter kreftbehandlingen. Bedrifter synes også det er vanskelig å vite hvordan og hva man bør gjøre når en ansatt kommer tilbake fra behandlingen. Nettopp derfor ønsker vi å bruke Arendalsuka som arena for å dele erfaringer og gi innspill til våre folkevalgte, sier Lotta Våde.

Den erfarne Ap-politikeren og mangeårige stortingsrepresentanten Kari Henriksen deltar i panelsamtalen. Hun vil fortelle om regjeringens prioriteringer knyttet til ettervernet av de som har blitt behandlet for kreft.

Panelet består av:

- Lotta Våde, daglig leder Kreftkompasset

- Andreas Stensvold, onkolog og leder for kreftavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes

- Kari Henriksen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet

- Brit Tone Bergman, HR-sjef i Aker BP

- Eli Bergli, medisinsk sjef kreftsykdommer i Novartis Norge

- Kirsten Haneborg, Kreftoverlever og deltaker i mentorskapsprogrammet

Dørene åpner 08.00 og frokostmøtet starter 08.30 på Rederikontoret, Nedre Tyholmsvei 9A.

Powered by Labrador CMS