Politikk

Ap-leder Jonas Gahr Støre erklærer partiet som valgvinner i sin tale til Arbeiderpartiets valgvake på Folkets hus ved stortingsvalget 2021.

Jonas Gahr Støre (Ap): – Nå kan vi endelig si: Vi klarte det

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre ble møtt med jubel og taktfaste rop da han entret talerstolen på partiets valgvake. Arbeiderpartiet ligger ifølge prognosene an til å få flertall sammen med SV og Senterpartiet.

Publisert

– Nå kan vi endelig si: Vi klarte det, åpnet Støre sin tale med på Arbeiderpartiets valgvake.

Støre blir Norges 36. statsminister siden 1873. Han tar over etter Erna Solberg som har styrt landet i åtte år.

Arbeiderpartiet ligger ifølge prognosene an til å få flertall sammen med SV og Senterpartiet.

– Alt tyder på at vi når målet om et skifte i kveld, og vi får et solid flertall. Slik det ser ut nå får vi flertall for vår plan A om en regjering bestående av Ap, Sp og SV, sa Støre.

Valgvinner Jonas Gahr Støre (Ap) sier han vil invitere alle partiledere som ønsker regjeringsskifte, til samtaler de nærmeste dagene.

Det er naturlig å starte med Senterpartiet og SV, sier Støre i sin seierstale. De tre partiene ligger an til å få flertall sammen.

Erna Solberg gratulerer Jonas Gahr Støre med valgseieren

Statsminister Erna Solberg (H) gratulerer Jonas Gahr Støre (Ap) med valgseieren, men påpeker at han har tøffe forhandlinger i vente.

– Jeg gratulerer Jonas Gahr Støre med det som ser ut som et klart flertall. Men det blir tøffe forhandlinger, sier Solberg på valgkvelden.

Ikke helt uberørt av stundens alvor og blank i blikket sa Solberg at Høyres arbeidsøkt er over, men at partiet vil komme tilbake.

Høyres arbeidsøkt er over

– Høyres arbeidsøkt i regjering er over for denne gang, men jeg sier for denne gang, for vi har alle ambisjoner om å komme sterkt tilbake. Nå starter en ny økt i opposisjon, sa Solberg, som ble høylytt bejublet av sine egne.

Powered by Labrador CMS