Politikk

Statsminister Erna Solberg holder tale under Høyres digitale landsmøte, som i år er lagt til Thon Hotel Opera.

Høyre vil gi unge psykiatrigaranti

Høyre kommer i helgen til å vedta at unge skal få rett til vurdering og møte med fagperson innen tre uker ved henvisning til barne- og ungdomspsykiatrien (BUP).

Publisert

Retten skal også gjelde unge som henvendes til distriktspsykiatrisk senter (DPS), og blir vedtatt som del av Høyres partiprogram på landsmøtet i helgen, skriver Adresseavisen. Statsminister Erna Solberg stiller seg bak forslaget.

– Det som ligger i forslaget er en rett til å møte en fagperson. Vi må hjelpe tidlig for at små problemer ikke skal få vokse seg store. Vi må utdanne flere fagpersoner, men ressursene i psykiatrien må også brukes bedre, sier Høyres stortingspolitiker Mari Holm Lønseth.

Det har kommet kritikk mot unges tilgang til psykisk helsehjelp i lang tid. Barneombud Inga Bejer Engh slo i fjor høst fast at de unge ikke får god nok hjelp. Det har skjedd mens Høyre har styrt Helse- og omsorgsdepartementet.

– Vi forstår bekymringene fra fagmiljøene. Det ble nylig bevilget 100 millioner kroner til å styrke BUP, i tillegg til at sykehusene har fått styrket sine budsjetter for å kunne hjelpe flere. Denne styrkingen må fortsette, sier Lønseth.

Powered by Labrador CMS