Novartis sin administrerende direktør Vas Narasimhan sier opp 8 000 ansatte når han slår sammen onkologi- og farmaenheten.
Novartis sin administrerende direktør Vas Narasimhan sier opp 8 000 ansatte når han slår sammen onkologi- og farmaenheten.

Novartis omorganiserer og sier opp 8 000 ansatte - usikkert hva det betyr for Novartis Norge

Novartis sier opp rundt 8 000 av sine 108 000 ansatte over hele verden. Det er foreløpig ikke klart hva dette vil bety for de 130 ansatte som jobber i Novartis Norge.

Publisert Sist oppdatert

Novartis kvitter seg med dette med 7,4 prosent av selskapets ansatte noe som vil gi en årlig innsparing på minst 1 milliard dollar. Bare i Sveits, der Novartis har sitt hovedkontor, vil 1400 ansatte miste jobben.

Det var ar den sveitsiske avisen TagesAnzeiger som først rapporterte nyheten.

Bakgrunnen for oppsigelsene er at Novartis slår sammen onkologi- og farmaenheten. Den nye enheten skal hete Innovative Medicines. Omorganiseringen gjør at selskapet ikke trenger en dupliserende forretningsstruktur.

- Novartis er i hele verden i gang med en endring for å skape en enklere organisasjonsmodell. Vi samler nå våre to enheter pharma og onkologi til en sterk enhet for nyskapende medisiner - Innovative Medicines. Vi gjør dette slik at vi kan jobbe mer fokusert med våre kjerneområder, forteller Karine Skaret som er kommunikasjonssjef i Novartis Norge til HealthTalk.

Karine Skaret er kommunikasjonssjef i Novartis Norge.
Karine Skaret er kommunikasjonssjef i Novartis Norge.

- For om lag 20 år siden var våre behandlinger hovedsakelig innen primærhelse og kreftbehandling i sykehus. Over tid har vi utviklet oss til et selskap som jobber med spesialiserte, nyskapende medisiner og teknologier, dermed trenger vi ikke denne oppdelingen av selskapet. Dette er en utvikling som også vil gjøres gjeldende i Norge, men per nå vet vi ikke konkret hva det innebærer, sier hun.

I Novartis Norge er det om lag 130 ansatte og hovedkontoret er i Nydalen i Oslo.

Flere store grep

Novartis sin administrerende direktør Vas Narasimhan har gjort flere store grep den siste tiden. I fjor solgte Novartis sin 33 prosent eierandel i Roche tilbake til sin sveitsiske rival for 20,7 milliarder dollar og det ventes at han også vil selge datterselskapet Sandoz som produserer billige generiske legemidler.

Powered by Labrador CMS