Norgesgruppen kjøper seg inn i Hjemmelegene - skal teste ut «Hjemmelege i butikk»

Hjemmelegene får med seg landets største dagligvareselskap på eiersiden. Norgesgruppen får fem prosent av aksjene i selskapet

Publisert Sist oppdatert

– Hjemmelegene er et spennende selskap med dyktige medarbeidere. Selskapets strategi passer godt med vår ambisjon om en tydeligere satsing på helse og velvære, sier Rune Spikseth i NorgesGruppen.

Norgesgruppen er Norges største dagligvareaktør og står bak kjeder som Kiwi og Meny.

Styreleder og medgründer i Hjemmelegene, Raman Bhatnagar, er svært fornøyd med utviklingen Hjemmelegene har hatt, og mener at med NorgesGruppen som aksjonær er grunnlaget lagt for ytterligere vekst. Kapitalen som tilføres selskapet vil brukes på å utvikle selskapet videre, og da spesielt tjenesteinnovasjon. Bhatnagar var selv med å etablere post i butikk for 20 år siden sammen med NorgesGruppen, og ser frem til å igjen bidra til nyskaping i varehandelen.

Skal teste ut hjemmelege i butikk

– Det viktigste vil alltid være å bidra til å løse pasientens og samfunnets behov for helsetjenester. Vårt utgangspunkt er å koble pasientene og deres behov, sammen med det helsepersonellet de trenger til rett tid og rett sted, sier Bhatnagar.

Spikseth, som er ansvarlig for NorgesGruppens langsiktige satsing på helse- og velværeområdet, forteller at Hjemmelegene og NorgesGruppen ønsker å teste ut «Hjemmelege i butikk».

– Dette vil bidra til økt tilgang på helsetjenester i befolkningen – for eksempel høyere vaksinasjonsdekning for både influensa og covid. De enkleste helsetjenestene må løses enklere enn i dag, sier Bhatnagar.

– Norgesgruppen synes det er spennende å gjennomføre et pilotprosjekt knyttet til helsetjenester i kombinasjon med dagligvarebutikk. Vi tror at fysiske helsetjenester i våre butikker kan bidra til å forenkle hverdagen for mange, sier Rune Spikseth. Den første butikken hvor tjenesten skal testes ut, er Meny Vollebæk.

Norgesgruppen går i følge Dagens Næringsliv inn med et tosifret millionbeløp og får fem prosent av aksjene i Hjemmelegene. Den nøyaktige verdsettelsen av Hjemmelegene er ikke kjent.

Voldsom vekst

I februar i år. hentet Hjemmelegene 70 millioner kroner i frisk kapital. Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos kom da inn som ny eier og tok 55 millioner av kapitalutvidelsen, mens Schibsted Ventures gikk inn med ytterligere 15 millioner kroner for å beholde sin eierandel på knappe 29 prosent. Schibsted gikk inn på eiersiden i Hjemmelegene i 2019, og i 2020 doblet de sin eierandel etter en rettet emisjon. Den gang var verdsettelsen av Hjemmelegene 92 millioner kroner.

Hjemmelegene ble startet opp i 2017 av et gründerteam bestående av leger, økonomer, ingeniører og teknologer. Lege Nicolai Skarsgård er daglig leder mens Raman Bhatnagar er styrelder.

Konseptet er enkelt: Legen bookes digitalt, og besøker pasientene hjemme dag, kveld eller helg. I en tid har selskapet også satset på å etablere egne klinikker

Siden oppstarten har selskapet opplevd en voldsom vekst. I 2018 var omsetningen 2,2 millioner og i 2019 var den 4,8 millioner. Med koronapandemien gjorde omsetningen et kraftig byks til 20 millioner i 2020 og i fjor kunne Hjemmelegene notere seg for 41 millioner på topplinjen.

– Vi skal fortsette og minst doble hvert år. Nå som vi har fått ny kapital og eiere om bord er vi i stand til fortsatt å levere. Vi skraper bare i overflaten av potensialet, og skal satse videre både på plattformen og geografisk spredning, sa Nicolai Skarsgård i februar i år.

Dr.Dropin er et annet selskap som har vokst betydelig i det private markedet det siste året.

Powered by Labrador CMS