Legemidler og biotek,   Lev Med

Cecilie Bråten og Øystein Haugen under Podcast på Onkologisk Forum 2019 i Tromsø.
Cecilie Bråten og Øystein Haugen under Podcast på Onkologisk Forum 2019 i Tromsø.

- Alle kan nå sin topp

Ultraløperen Øystein Haugen skal samle inn 1 million kroner til kampen mot lungekreft ved å løpe opp og ned Kilimanjaro på rekordtid. - Dette er rett og slett fantastisk, vi er en liten men viktig forening og inspirerer alle med lungekreft til å nå sin topp, sier Cecilie Bråthen som er leder i Lungekreftforeningen.

Publisert

🎧 Lytt til hele podcasten her:

I denne podcasten snakker vi om rekordforsøket og innsamlingsaksjonen, og vi snakker om den revolusjonen som har skjedd de siste årene med immunterapi. Cecilie Bråten forteller at pasienter nå kan leve i mange år nå med sykdommen og stadig flere blir kurert.

-Det er flott at Øystein setter fokus på Lungekreft. Det er en svært alvorlig sykdom og mange lungekreftpasienter har mer enn nok med å gå trappene hjemme. Men likevel er det viktig å være i aktivitet. Selv om vi ikke kommer opp på Kilimanjaro kan alle nå sin topp, sier Cecilie Bråthen.

Sammen med Øystein har Lungekreftforeningen har laget en kampanje på foreningens webside og Facebookside som heter #mintopp der folk kan gi til kampanjen.

Mamma er drivkraften

Øystein Haugen er 36 år, samboer og nybakt pappa.

– Da jeg var 21 år mistet jeg mamma. Hun døde kun to måneder etter at hun fikk diagnosen lungekreft. Der og da var alt så uvirkelig, det var først etter hvert som årene gikk at jeg ble mer nysgjerrig på kreften. Etter at flere nære og kjære også ble rammet av kreft bestemte jeg meg for å forfølge ønsket om å forske på kreft.

Tapet av moren er også drivkraften bak ideen om løpeturen opp og ned på Kilimanjaro til støtte for Lungekreftforeningen. – Med mitt løp kan jeg bidra til å skape økt oppmerksomhet og engasjement rundt kreftsaken. Jeg ønsker å være med på å gi mitt bidrag til kampen mot sykdommen. Jeg tenker som så at om jeg skal klare å inspirere andre så må jeg finne på noe som engasjerer meg og andre. Gjennom Kilimanjaro-prosjektet har jeg satt meg et bokstavelig talt høyt og luftig mål som jeg skal gjennomføre. Og det gjør jeg ved å gjøre noe så sprøtt som å løpe opp og ned Afrikas høyeste fjell – på under 10 timer.

Powered by Labrador CMS