Legemidler og biotek

Fornøyde: Gjert Munthe (tv), styreleder, og Øystein Rekdal, administrerende direktør i det norske bioteknologiselskapet Lytix Biopharma har inngått en milliardavtale med Verrica Pharmaceuticals.

Lytix Biopharma inngår milliardavtale med amerikansk biotekgigant

Det norske biotekselskapet Lytix Biopharma har inngått en en lisensavtale med Verrica Pharmaceuticals som omfatter utvikling og kommersialisering av det eksperimentelle kreftlegemidlet LTX-315

Publisert

Lytix Biopharma har med dette solgt rettighetene til å utvikle og selge LTX-315 innen hudkreftindikasjonen til Verrica Pharmaceuticals, mens Lytix Biopharma beholder rettighetene til andre indikasjoner.

Lisensavtalen kan resultere i inntekter på 113,5 millioner dollar for Lytix der hoveddelen kommer gjennom potensielle milepælsbetalinger. Samtidig får selskapet noe forskuddsbetaling. I tillegg til dette kommer salgsprovisjoner, såkalte royalties, i størrelsesorden 10–15 prosent dersom Verrica lykkes i å få markedsføringstillatelse og kommersialisere LTX-315 for behandling av hudkreft.

LTX-315 er et legemiddel mot flere forskjellige kreftformer. Verrica Pharmaceuticals vil nå gjennomføre kliniske forsøk rettet mot hudkrefttypene basalcellekarcinom og platecellekarcinom.

– Vår ledende legemiddelkandidat LTX-315, har vist meget lovende effekt og sikkerhetsprofil hos kreftpasienter i fase I/II-studier, og vi er glade for at partnerskapet med Verrica vil utvide bruksområdet til LTX-315, sier administrerende direktør i Lytix Biopharma, Øystein Rekdal i en pressemelding.

Lytix Biopharma gjorde seg bemerket for en tid tilbake da selskapet klarte å overtale James P. Allison til å bli deres vitenskapelige rådgiver. Allison fikk nobelprisen i 2018 for sitt arbeid med immunterapi mod kreft.

Powered by Labrador CMS