Legemidler og biotek,   Finans

Agnete Brunsvik Fredriksen som er gründer, toppsjef og forskningssjef i biotekselskapet Vaccibody ringer i bjellen i det selskapet ble notert på Merkur Market ved Oslo Børs onsdag

Vaccibody noteres på børsen i dag - sender biotek til værs

Biotekselskapet Vaccibody noteres i dag på Merkur Market. – Med basis i nyhetsstrømmen har Vaccibody gjennom de siste 12 månedene oppnådd betydelig interesse fra både norske og internasjonale investorer. Antall aksjonærer er nesten tredoblet det siste året og er nå flere enn 800. Noteringen og den fullt ut elektroniske handelen på Merkur Market er et naturlig neste steg for Vaccibody og vil ytterligere bidra til transparens i handelen og likviditet i selskapets aksje, sier styreleder Anders Tuv. .

Publisert

Milliardavtale med Genentech

Selskapet har i dag en markedsverdi på 17,5 milliarder kroner og er med det norges desidert mest verdifulle biotekselskap. Samtidig har markedsverdien av biotekselskapene som er notert på Oslo Børs mer enn tredoblet seg siden nyttår til 45,1 milliarder kroner fra 14,2 milliarder kroner. Vaccibody er klart størst etterfulgt av Aker BioMarine og ArcticZymes Technologies.

I forrige uke inngikk Vaccibody en avtale med avtale verdt opptil 6,7 milliarder kroner med Genentech, som inngår i Roche Group - verdens fjerde største legemiddelselskap. Det er dermed den største avtalen innen norsk biotek noensinne og den åttende største biotekavtalen i Europa i år, ifølge selskapet. Før denne nyheten var ble aksjen handlet for 37 kroner, om enn med relativt lav omsetning. Midlene fra denne avtalen vil gjøre det mulig for selskapet å akselerere og utvide vaksineporteføljen.

Nyheten gjorde at aksjen tok av og siden har kursen fortsatt å stige. Vaccibody-aksjen var helt oppe i 62 kroner i gråmarkedet dagen før i går. Det ga selskapet en markedsverdi på 17,5 milliarder kroner - drøyt syv milliarder høyere enn før avtalen med Genentech og børsplanene ble kjent i forrige uke. Ved børsåpning lå aksjekursen på 69 kroner men i skrivende stund (klokken 10:00) handles aksjen til litt over 62 kroner.

Største eier er Jan Haudemann-Andersen, som eier om lag 14 prosent av selskapet, har en papirgevinst på oppunder 300 millioner kroner siden i går.

Hittil i år har tre nye bioteknologiselskaper debutert på Børsen. Samtidig har det vært sterk kursoppgang for en rekke aksjer. Markedsverdien av biotekselskapene som er notert på Oslo Børs har mer enn tredoblet seg siden nyttår til 45,1 milliarder kroner fra 14,2 milliarder kroner.

Om Vaccibody

Vaccibody er et biofarmasøytisk selskap i klinisk fase dedikert til forskning og utvikling av nye immunterapier. Selskapet bruker sin teknologiplattform for å utvikle førsteklasses terapi mot kreft og infeksjonssykdommer med et høyt udekket medisinsk behov.

Vaccibody utvikler banebrytende, målrettede DNA-vaksiner for klinisk bruk, basert på en dyp forståelse av immunologiske prinsipper. Vaccibodys vaksiner retter seg spesifikt mot antigenpresenterende celler (APC), som er essensielle for å indusere raske, sterke og spesifikke immunresponser og gi effektiv klinisk respons. Ved intelligent design kan Vaccibodys vaksiner skreddersys for å indusere ønsket immunresponsprofil som korrelerer med beskyttelse for hver spesifikke sykdom mot et gitt antigen. Derfor har Vaccibodys vaksineplattform potensial til å adressere mange sykdomsområder med høyt udekket medisinsk behov som kreft og smittsomme sykdommer. I tillegg har Vaccibody samarbeid med Roche og Nektar Therapeutics og vil aktivt søke ytterligere samarbeid og strategiske partnerskap for å maksimere verdien av sin teknologiplattform. Vaccibody.com

Powered by Labrador CMS