Legemidler og biotek,   Bransjenytt

Podcast: Hun er Mercks globale innovasjonssjef. - Legemiddelbransjen står foran store og raske endringer

Renée Amundsen har tatt spranget fra å lede Merck i Norden og Nederland til Mercks globale toppledergruppe. Et legemiddelselskap med over 50 000 medarbeidere. Der er hun global sjef for innovasjon. Med seg på flyttelasset har hun en velbrukt tredemølle.

Publisert

I denne podcasten forteller hun blant annet om hvordan hun jobber med innovasjon og endringsledelse. - Selv om skalaen er større i min nye jobb, så er grunnprinsippene for hvordan man får til innovasjon og nytenkning de samme, uansett om man leder en liten eller stor organisasjon, sier hun.

Hun går inn i et stor og tradisjonsrikt selskap.

- Merck er med sine 352 år verdens eldste legemiddelfirma. Selskapet ble grunnlagt i 1668. Fortsatt er etterkommere av Friedrich Jacob Merck - mannen som grunnla Merck i Darmstadt - våre majoritetseiere med 70.4% prosent eierskap, og hovedkvarteret er 13 generasjoner senere fremdeles i samme by.

Selskapet har dermed stått gjennom noen store kriser tidligere - Napoleonskrigen og to verdenskriger for å nevne noen. Det skal mer enn en coronapandemi for å vippe ledelsen i Merck av pinnen.

Når pandemien en gang er over vil Renée Amundsen innta arbeidsplassen sin i Darmstadt. - Jeg ser frem til å fysisk møte kolleger og teamet mitt, men jeg kommer fortsatt til å bli boende i Norge, forteller hun.

I podcasten kan du også høre:

  • Hvordan hun kombinerer en jobb som krever mye tid og fokus med et aktivt familieliv
  • Hvordan Merck skal digitaliseres ytterligere og endre den operative forretningsmodellen - ikke minst i dialogen og samspillet med helsepersonell
  • Hvordan skape innovasjon i en tid da rammebetingelser endrer seg hurtig
  • Hvordan bygge en bærekraftig norsk helsenæring med legemiddelindustrien som en vekstmotor.

Hva er din powerlåt?

Mot slutten av podcasten kan du høre hvilken musikk hun lytter til.

- Jeg lytter mye til norsk musikk som Susanne Sundfør. Men når man løper en del på tredemølle, som jeg gjør, trenger man jo litt ekstra beat og gass. Jeg har en låt som jeg gjerne setter på for å få opp energien, og det er “I follow Rivers” av svenske Lykke Li. Hvis du ikke har hørt den før må du bare sette den på oppfordrer hun - Det er umulig å sitte stille når den kommer på.

Powered by Labrador CMS