Jobb & karriere

Stein-Gunnar Bondevik (54) er ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Helsedirektoratet.

Stein-Gunnar Bondevik blir ny kommunikasjonsdirektør i Helsedirektoratet

Stein-Gunnar Bondevik (54) er ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Helsedirektoratet. Han kommer fra stillingen som konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Troms Kraft.

Publisert

Han tar over etter Trine Melgård som allerede i mars gikk til en tilsvarende jobb i Statens Vegvesen.

-Bondeviks brede erfaring fra både forskningskommunikasjon og beredskapsorganisasjoner som Forsvaret er viktig for Helsedirektoratet. Han har også god kjennskap til forvaltningen og lang erfaring i å omsette politiske føringer til folkelig kommunikasjon. Vi gleder oss til han er på plass, sier divisjonsdirektør for analyse og samfunn, Helen Brandstorp.

-Helsedirektoratet har lagt bak seg to utrolig krevende år. Nå handler det om å ta vare på den kompetansen organisasjonen har bygd opp gjennom pandemien, og posisjonere direktoratet på en slik måte at man bevarer tilliten i befolkningen. Helsedirektoratets visjon «God helse gir gode liv». inspirerer til innsats og jeg ser fram til å komme i gang, sier Stein-Gunnar Bondevik.

Bondevik kommer fra Finnsnes i Troms. Han har en mastergrad i språk fra Universitetet i Tromsø og University of Minneapolis, og videreutdanning i ledelse fra Harvard og Forsvarets høyskole. Tidligere var han kommunikasjonssjef i Hæren, kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Tromsø og ved forskningsinstituttet Nofima, samt direktør for Innovasjon Norge Troms & Svalbard. Før han kom til Troms Kraft var han i utenrikstjenesten som norsk handelskonsul i Sør-Amerika.

Bondevik tiltrer i august i 2022.

Powered by Labrador CMS