Jobb & karriere

Grete Herlofson er ansatt som ny generalsekretær i Redningsselskapet. Hun går ombord 1. august

Grete Herlofson blir ny generalsekretær i Redningsselskapet

Grete Herlofson (52) går ombord som ny generalsekretær i Redningsselskapet. Hun kommer fra stillingen som generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening.

Publisert

Herlofson går på som generalsekretær i Redningsselskapet 1. august 2022.

– Jeg ser fram til å bli en del av en av Norges viktigste beredskapsorganisasjoner, med et sterkt samfunnsoppdrag og en unik sammensetning av høyt kvalifiserte ansatte og frivillige som løser krevende oppdrag. I felleskap skal vi utvikle Redningsselskapet videre og jeg er stolt og glad over å ha fått muligheten, sier Grete Herlofson.

Redningsselskapet er en frivillig humanitær medlemsorganisasjon oghar 90 redningsfartøy fordelt på 53 stasjoner som strekker seg langs hele norskekysten, samt på Mjøsa og Femunden.

– Vi er svært fornøyd med at Grete Herlofson har takket ja til å lede Redningsselskapet. Hun har bred bakgrunn som samlende leder i store organisasjoner og har gjennom sitt lederskap oppnådd gode resultater, herunder med å motivere og utvikle frivilligheten. Dette har vært viktige faktorer i valget. Styret er trygge på at Herlofson har den kompetanse og bakgrunn som skal til for å styrke Redningsselskapet ytterligere, sier styreleder Jon Rysst.

Under Grete Herlofson ledelse fikk ble Norske Kvinners Sanitetsforening, tildelt DSBs samfunnsikkerhetspris i 2020, og Frivillighetsprisen i 2021. Hun har tidligere vært avdelingsdirektør og stedfortredende generalsekretær i Norges Røde Kors og har jobbet med både nasjonale og internasjonale spørsmål. Hun innehar flere styreverv i Hovedorganisasjonen Virke, Agenda Rådgivning, Oslo Krisesenter, Stiftelsen Amathea og FOKUS.

Hun har sin utdannelse fra Handelshøyskolen BI, og har gjennomført Forsvarets Høyskoles sjefskurs. 

Powered by Labrador CMS