Legemiddelindustrien er en spennende bransje. Spesielt har det vært imponerende å se hvordan vaksinene fikk oss ut av pandemien, og det blir spennende å følge med på hva som utvikles videre, sier Widvey Haugen.

Bent Høies høyre hånd går til Legemiddelindustrien

Thordis Marie Widvey Haugen (32) er ansatt som politisk rådgiver i LMI. Hun har mange års erfaring som politisk rådgiver i Høyre, blant annet for tidligere helseminister Bent Høie.

Publisert

Hun starter i stillingen 2. januar neste år.

Widvey Haugen kommer fra stilligen som nestleder for politisk avdeling i Høyres Stortingsgruppe med ansvar for analyse og strategi, der hun nå vikarierer som leder i politisk avdeling.

Hun har siden 2014 vært politisk rådgiver for Høyre. Først som politisk rådgiver i Oslo Høyre og siden 2017 i partiets Stortingsgruppe. I 2021 var hun daværende helseminister Bent Høies nærmeste politiske medarbeider, både gjennom valgkampen og i håndteringen av pandemien.

Widvey Haugen er utdannet statsviter ved Universitetet i Oslo og har blant annet skrevet en masteroppgave om politisk økonomi og helsesystem, spesifikt om ulike modeller for finansiering av helsesystemene i OECD-landene, og utfall for hjerte- og karsykdommer.

Fornøyd

Kommunikasjonsdirektør i LMI, Espen Snipstad, er svært fornøyd med å ha fått Thordis på laget.

– Med hennes bakgrunn og politiske forståelse, vil hun bli et viktig tilskudd til laget i LMI – et lag jeg dessuten er sikker på at hun kommer til å passe godt inn i, sier Snipstad.

– Jeg gleder meg veldig til å starte i jobben i LMI. Legemiddelindustrien er en spennende bransje, der det de siste par årene har skjedd veldig mye i løpet av kort tid. Spesielt har det vært imponerende å se hvordan vaksinene fikk oss ut av pandemien, og det blir spennende å følge med på hva som utvikles videre, sier Widvey Haugen.

Kommunikasjonsdirektør i LMI, Espen Snipstad

Først Kongressen, så LMI

Hun forteller at det var lærerikt og gøy å få være en del av helsepolitisk ledelse her i landet midt under en pandemi.

– Det var en hektisk periode med både pandemi og valgkamp. Som politisk rådgiver hadde jeg blant annet ansvar for at alle pressehenvendelser ble svart ut av statsråden, og de var det veldig mange av, forteller hun.

Frem til hun starter i LMI 2. januar har hun et internship i den amerikanske Kongressen og studerer ved The George Washington University.

– Jeg jobber med Angie Craig fra Minnesota, som sitter i Kongressen for Demokratene, og følger også fag ved universitetet.

Liker å ha det hektisk

32-åringen kommer fra Karmøy, men har bodd i Oslo i mange år. Hun trives på Alexander Kiellandsplass med samboeren, og liker best når det skjer mye rundt henne.

– Når jeg ikke jobber foretrekker jeg å være med venner, eller tilbringe tid utendørs. Helt siden jeg flyttet til Oslo har jeg også hatt ulike verv i Oslo Høyre, så det har gjerne blitt en del politikk på fritiden også, sier hun.

Powered by Labrador CMS