Helseteknologi

Smittevernselskapet EpiGuard tildeles den prestisjetunge Oslo Innovation Award 2021.

Vekstraketten EpiGuard vinner Oslo Innovation Award 2021

Smittevernselskapet EpiGuard tildeles den prestisjetunge Oslo Innovation Award 2021. Prisen ble delt ut mandag, og markerer åpningen av Oslo Innovation Week. EpiGuard, omsatte i 2019 for 4,8 millioner kroner. I koronaåret som fulgte omsatte selskapet for 99,9 millioner kroner, med et driftsresultat på 47 millioner.

Publisert

Utgjør en reell forskjell

Ellen Cathrine Andersen, daglig leder i EpiGuard, mottok prisen under festivalens åpningsseremoni mandag.

Den prestisjetunge prisen deles ut for 14. gang i 2021 og har som mål å løfte frem byens mest innovative oppstartsselskaper.

EpiGuard ble valgt som vinner på grunn av deres evne til å utvikle produkter som utgjør en reell forskjell i samfunnet. Under pandemien har EpiGuard sitt produkt, EpiShuttle, en smittevernkuvøse som brukes under transport av smittsomme pasienter til lands, til sjøs og i luften, vært et effektivt verktøy som har bidratt til å sikre kapasiteten i helsevesenet over hele verden. Da smitten i India stod på som verst ble EpiShuttle brukt til å frakte pasienter til Europa for å igangsette livreddende behandling. Da helsevesenet i land som Frankrike og Sveits holdt på å knele, ble EpiShuttle en effektiv måte å frakte pasienter til tyske intensivavdelinger. De siste 19 månedene har vist at EpiGuard utvikler produkter som er en viktig del av beredskapen for fremtidige pandemier og virus.

20-doblet omsetningen

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad er en av aksjonærene i et smittevernselskap som tjuedoblet omsetningen i 2020. EpiGuard, omsatte i 2019 for 4,8 millioner kroner. I koronaåret som fulgte omsatte selskapet for 99,9 millioner kroner, med et driftsresultat på 47 millioner.

Hardt arbeid

Vi har jobbet dag og natt med å levere produktet vårt til helsepersonell rundt om i verden. EpiShuttle har reddet livet til hundrevis av Covid-pasienter og beskyttet tusenvis av helsepersonell mot reinfeksjon. Dette er bare begynnelsen. Vårt dyktige team jobber kontinuerlig med å utvikle bærekraftige og effektive produkter som bidrar til å løse problemer som helsepersonell står overfor i dag og vil møte i årene som kommer. Vi har forpliktet oss til å være en del av løsningen for fremtidig helseberedskap og sikre kapasiteten til helsevesenet over hele verden», fortalte Ellen Cathrine Andersen, administrerende direktør i EpiGuard da hun mottok prisen.

Epiguard er et norsk selskap etablert i 2015 av en gruppe leger ved Oslo Universitetssykehus. Selskapet utvikler produkter for sikker transport av smittsomme pasienter. Selskapets første produkt, EpiShuttle, er i bruk over hele verden.

Powered by Labrador CMS