Helseteknologi

Google har inngått en avtale med Meditech - verdens tredje største leverandør av elektroniske pasientjournalsytemer - om å bygge sine kliniske programvareverktøy inn i EPJen

Google øyner et stort marked for medisinsk programvare - inngår avtale med ledende journalleverandør

Google har inngått en avtale om å bygge sine kliniske programvareverktøy inn i et pasientjournalsystem som selges av Meditech - en av verdens største leverandører av elektroniske pasientjournaler (EPJ).

Publisert

Partnerskapet ble offentliggjort på helseteknologikonferansen HIMSS. Googles søke- og oppsummeringsverktøy vil innstalleres i Meditechs Expanse elektroniske pasienjournalsystem (EPJ), for å gjøre det raskere og enklere for klinikere å finne sentral helseinformasjon om pasientene.

Skal bruke mindre tid ved datamaskinen

Meditech er verdens tredje største leverandør av elektroniske helsejournaler, med omtrent 15 prosent av markedet - bare slått av Epic (28%) og Cerner (26%). Meditech har 2,250 kunder i 23 land og har i flere forsøkt å differensiere seg med skybasert teknologi og fokus på å lage produkter som mer sømløst deler informasjon på tvers av ulike systemer.

Google har på sin side en stund vært på utkikk etter en måte å utvide distribusjonen av programvareverktøyene de bygger under merkevaren Care Studio. Google har utviklet disse produktene for å forbedre teknologien som er tilgjengelig i tradisjonelle EPJer, som til tross for at de digitaliserer pasientjournaler, fortsatt opplever klinikere at informasjonen er vanskelig tilgjengelig og at det kan være tidkrevende å finne informasjonen de trenger i pasientbehandlingen. Helseinformasjon er kompleks og den er ofte lagret i ulike forskjellige informasjonssystemer og i forskjellige formater.

Care Studio er et slags Google-søk i en elektronisk pasientjournal. Målet er kort forklart at legen eller sykepleieren skal bruke mindre tid ved datamaskinen, slik at de kan bruke mer tid med pasienten. Google understreker at de ikke eier og ikke vil ikke selge pasientdataene i helsejournalen. Data skal heller ikke skal brukes i reklameformål.

Google sier i en kommentar at partnerskapet er i en tidlig fase og at det vil ta mange måneder å integrere teknologien i Meditechs EPJ. Arbeidet innebærer å lage et lag med data som kobler sammen informasjon plassert i forskjellige systemer og formater, noe som gjør den mer søkbar for klinikere og som vil forbedre interoperabiliteten.

Powered by Labrador CMS