Helseteknologi

Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos kommer inn som ny eier og tar 55 millioner av kapitalutvidelsen til Hjemmelegene. Schibsted Ventures går inn med ytterligere 15 millioner kroner for å beholde sin eierandel.

Christen Sveaas går inn med 55 millioner i Hjemmelegene

Hjemmelegene henter 70 millioner kroner i frisk kapital. Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos kommer inn som ny eier og tar 55 millioner av kapitalutvidelsen.

Publisert

Schibsted Ventures går inn med ytterligere 15 millioner kroner for å beholde sin eierandel på knappe 29 prosent. Schibsted gikk inn på eiersiden i Hjemmelegene i 2019, og i 2020 doblet de sin eierandel etter en rettet emisjon. Den gang var verdsettelsen av Hjemmelegene 92 millioner kroner.

Nå skal prisen på selskapet være i nærheten av 200 millioner kroner, skriver Finansavisen til tross for at Hjemmelegene i fjor bokførte et underskudd av ukjent størrelse.

Så langt har selskapet utført 100.000 konsultasjoner, og har over 100 ansatte og innleide helsepersonell tilknyttet plattformen som i tillegg til leger omfatter sykepleiere og fysioterapeuter.

Voldsom vekst

Hjemmelegene ble startet opp i 2017 av et gründerteam bestående av leger, økonomer, ingeniører og teknologer. Lege Nicolai Skarsgård er daglig leder mens Raman Bhatnagar er styrelder.

Konseptet er enkelt: Legen bookes digitalt, og besøker pasientene hjemme dag, kveld eller helg. I en tid har selskapet også satset på å etablere egne klinikker og nNylig vant Hjemmelegene et anbud i Oslo Kommune om å drifte åtte klinikker i Oslo. Selskapet har jobbet med kommunen om coronatesting gjennom hele pandemien og nå utvides samarbeidet.

Siden oppstarten har selskapet opplevd en voldsom vekst. I 2018 var omsetningen 2,2 millioner og i 2019 var den 4,8 millioner. Med koronapandemier gjorde omsetningen et kraftig byks til 20 millioner i 2020 og i fjor kunne Hjemmelegene notere seg for 41 millioner på topplinjen.

– Vi skal fortsette og minst doble hvert år. Nå som vi har fått ny kapital og eiere om bord er vi i stand til fortsatt å levere. Vi skraper bare i overflaten av potensialet, og skal satse videre både på plattformen og geografisk spredning, sier Nicolai Skarsgård til Dagens Næringsliv.

Også Dr.Dropin har vokst betydelig i det private markedet, og har en ersom trolig passerer 200 millioner i omsetning i 2021, opp fra 60 millioner kroner i 2020.

Powered by Labrador CMS