Helseteknologi,   Politikk

- Oslo kommune skal bli best i Norge til å levere helsetjenester, og hovedstadens rød-grønne utstillingsvindu skal inspirere partiledelse og stortingspolitikere til en mer aktiv helsepolitikk - også på e-helseområdet, sier Robert Steen.

En politisk entreprenør i Oslos utstillingsvindu

Etter fire år som Oslos finansbyråd har Robert Steen nå gått på som byråd for helse, eldre og innbyggertjenester. Den tidligere finn.no-toppen har et tydelig politisk program: Kommunen skal være best i Norge til å levere helsetjenester, og han vil at hovedstadens rød-grønne utstillingsvindu skal inspirere partiledelse og stortingspolitikere til en mer aktiv helsepolitikk - også på e-helseområdet.

Publisert

🎧 Lytt til hele podcasten her:

📺 Se hele podcasten her:

I denne podcasten får du høre mer om:

  • Hva offentlig sektor og e-helsebedriftene kan lære av reisen til finn.no. Robert Steen har 15 år bak seg som toppleder i Schibsted. Et av ansvarsområdene var å avdekke om finn.no-konseptet kunne eksporteres til andre land. - Da jeg startet som byråd i oktober 2015 var vi i 37 land. Disse markedsplassene ble børsnotert for litt under ett år siden til en markedsverdi på 60 milliarder kroner, forteller han.
  • Hvorfor han valgte å hoppe fra topplederjobben i Schibsted og gå inn toppolitikken, til tross for at han hadde lovet seg selv å aldri bli politiker. - Politikk handler om å endre samfunnet til det bedre. Jeg tenkte at dersom jeg sa nei da Raymond Johansen tilbød meg posten som Finansbyråd vil jeg aldri få vite hva jeg sa nei til - og derfor brøt jeg løftet mitt, sier han.
  • Hvordan han vil bryte opp de digitale siloene i Oslo kommune og lage en sammenhengende digital løsning for alle innbyggertjenestene. - Helse er en viktig del, men bare en del av alle de innbyggertjenestene som Oslo kommune leverer til sine innbyggere. Jeg ønsker at våre innbyggere, som på andre samfunnsområder, skal møte en samlet og brukervennlig digital løsning - ikke en for hver kommunale tjeneste, sier han.
  • Kritikken rundt Akson-prosjektet til 11 milliarder. Robert Steen deler målbildet til “En innbygger en journal”. -Men jeg er kritisk til gjennomføringsmodellen som legger opp til et gigantisk og lite fleksibelt IT-system som skal bygges over mange år.
  • Hvordan bygge en stor norsk e-helsenæring:-Når stat og kommuner skal bruke mange milliarder på e-helse, må en av premissene være at dette skal fremme oppbyggingen av en norsk ehelse-industri og styrke og forbedre offentlig helsetjeneste. Med dagens sittende regjering, ser vi dessverre ut til å være på villspor sier Steen.
  • Om Arbeiderpartiets partiprogram for Stortingsvalget 2021: Steen ønsker at partiprogrammet 2021-2025 skal komme med grep for hvordan Norge skal bygge opp en sterk e-helseindustri.
  • Hvordan kan vi lære av andre ledende norske bransjer og satsinger? I oppbyggingen av en e-helsenæring må vi ta lærdom av hvordan Norge sikret at verdien av oljen på norsk sokkel forble på norske hender - og at vi på toppen klarte å bygge opp en verdensledende leverandørindustri.
  • Hvorfor stat og kommune kan og bør levere bedre helsetjenester enn private aktører. Han beskriver uenigheten mellom høyre- og venstresiden som en ærlig og real politisk skillelinje.
  • Ambisjonen om å gi innbyggerne like forutsetninger for å leve lange og gode liv. Dette er for Steen sosial utjevning og å tilby Oslos innbyggere like mulighter.
  • Hvordan Oslo som det rød-grøne utstillingsvinduet påvirker rikspolitikken. -Vi har påvirket og inspirert venstresidens stortingspolitikere til å innta nye standpunkter som vi blant annet finner igjen i den ferske debatten rundt Helsenæringsmeldingen, sier Steen.
Powered by Labrador CMS