Helseteknologi

Laerdal Medical har gjort opplærings- og gjenopplivningsutstyr til milliardforretning

Laerdal Medical går i skyen

Nå kjøper selskapet opp det amerikanske selskapet B-Line Medical, som tilbyr skytjenester.

Publisert

Det amerikanske selskapet er ledende innen skybaserte løsninger for fangst og analyse av video og data ved simuleringsbasert undervisning.

Laerdal Medical er mest kjent for dukken Anne som brukes i førstehjelpsopplæring, men det var bare starten på en reise hvor selskapet har gjort avansert og brukervennlig opplærings- og gjenopplivningsutstyr til milliardforretning. Laerdal Medical sin visjon er at ingen skal dø eller invalidiseres unødvendig i forbindelse med fødsel eller som følge av plutselig sykdom, alvorlig ulykke eller pasientskade.

Norsk industrieventyr

Simuleringsutstyr fra Laerdal Medical brukes over hele verden - både av helsepersonell og av ansatte innen HMS - og har skapt en milliardbutikk for det Stavangerbaserte selskapet. I fjor omsatte selskapet for 3,8 milliarder kroner. Selskapet er fremdeles eid av familen Lædal.

Opp i skyen

Nå kjøper selskapet opp det amerikanske selskapet B-Line Medical, som tilbyr skytjenester. B-Line er et ungt selskap og ble etablert i 2004. Selskapet har 70 ansatte og hovedkontor i Washington, D.C. Ifølge viseadministrerende direktør Alf-Christian Dybdahl i Laerdal Medical, er B-Line Medical markedsledende innen skybaserte løsninger for fangst og analyse av video og data ved simuleringsbasert undervisning.

B-Line Medicals løsninger er i bruk ved over 500 ledende sykehus og universiteter i 35 land.

Størst i verden

Laerdal Medical har den største markedsandelen innenfor markedet for simuleringsprodukter internasjonalt med over 100.000 simulatorer ute i verden. Ved å koble denne kundebasen sammen med B-Lines skybaserte system, kan Laerdal Medical samle inn data om hvordan disse brukes. Gjennom kunstig intelligens og maskinlæring kan så brukerne forstå hvor de har et kompetansegap, og hvordan dette gapet kan lukkes.

Laerdal Medical har et betydelig globalt markeds- og salgsapparat og en omfattende kundeliste som vil ønske å installere utstyret fra B-Line Medicals.

Se B-Line Medicals teknologi her.

Spennende historie

  • Laerdal ble etablert som et barnebokforlag og leketøysprodusent i 1940, med mål om å skape glede for barn.
  • I løpet av de neste årene ble 100 millioner av Laerdals Tomte biler i plast solgt i 100 land. Lekdukken Anne ble populær over hele Europa.
  • Laerdals banebrytende arbeid med mykplast ble senere brukt til å produsere den første treningsdukken for gjenoppliving, noe som ville endre selskapets kurs dramatisk fra leker til helse.

Kilde: www.laerdal.com

Powered by Labrador CMS