Legemidler og biotek

Her er nobelprisvinner James P. Allison i laben på MD Anderson Cancer Center

Nobelprisvinneren i medisin til Tromsø og Onkologisk Forum

I dag går James P. Allison som oppdaget immunterapi mot kreft på talerstolen i Onkologisk Forum - Norges fremste møteplass for de som jobber med kreft. Nobelprisvinneren får blant annet Norges fremste kreftleger som tilhørere.

Publisert Sist oppdatert

Allison fikk Nobelprisen i medisin sammen med Tasuku Honjo i 2018 for deres arbeid med kreftbehandling gjennom immunterapi. Begge har vært pionerer i arbeidet med å snu immunforsvaret mot kreftcellene.

En av de som gleder seg til å høre foredraget til nobelprisvinneren er Ali Areffard. Han har doktorgrad i kreft og immunsystemet fra Radiumhospitalet, og er medisinsk fagsjef for onkologi i legemiddelfirmaet Bristol-Myers Squibb. Han jobber til daglig med immunterapi.

📺 Her kan du se Ali Areffard forklare hvordan immunterapi fungerer:

Bruker kroppens eget immunsystem

- Arbeidet til Allison og Honjo har gitt verden en helt ny måte å behandle kreft på. Immunterapi er en type kreftbehandling som bruker kraften i kroppens eget immunsystem til å forebygge, bremse og eliminere kreft forteller Areffard. Han forteller at flere immunterapier har blitt godkjent i Norge og i andre land for å behandle en rekke kreftformer. Resultatene er oppsiktsvekkende. Du kan lese mer om dette i disse artiklene.

Powered by Labrador CMS