Trening,   Forebygging

Slik forebygger du skuldersmerter og styrker skuldrene

Skulderleddet er det mest bevegelige leddet vi har i kroppen, og det stiller derfor store krav til støttemuskulatur og bindevev. Om du har hatt skulderplager tidligere eller har vondt i blant, finner du her enkle og fine øvelser du kan gjøre for å styrke viktig muskulatur rundt skulderen. Øvelsene kan gjøres hvor som helst og når som helst.

Publisert
Øvelse 1 - Sittende Y

Sitt med en rett rygg, trekk skuldrene tilbake og løft armene så høyt du klarer mens tomlene peker i været. Denne øvelsen er fin for å trene musklene som holder deg oppreist når du går eller sitter.

Øvelse 2 - T-flyes med hofteutslag

Reis deg opp fra stolen og bøy deg lett fremover. Trekk skuldrene tilbake og løft armene ut til siden og litt bakover med cirka 90 grader i både albue og skulder. Flott øvelse for å trene opp musklene mellom skulderbladene.

Øvelse 3 - Knebøy med armløft

Reis deg opp fra stolen og sett deg ned så langt du klarer samtidig som du løfter armene foran kroppen. En veldig fin øvelse som styrker hele kroppen fra topp til tå, som spesielt fokuserer på de store muskelgruppene på baksiden av hofter, rygg og skuldre.

Øvelse 4 - Sittende rotasjoner

Sittende i stolen, løft armene rett ut fra kroppen og roter tomlene frem og tilbake. Denne øvelsen gir bra variasjon og blodsirkulasjon til nakke, skulder og omliggende strukturer.

Powered by Labrador CMS