Helseteknologi

Podcast: Torgeir Waterhouse og Han Anderssen i EHiNs eget podcast studio.

EHiN Dag 1: Slik er Norges e-helse

Vi pakker sammen utstyret etter første dag på EHiN - Norges største e-helsekonferanse. Men kommer tilbake i morgen tidlig. Her kan du høre podcastene med Christine Bergland, direktør i Direktoratet for e-helse; Thorleif Jansen som er medisinsk direktør i KRY Norge, e-helseguru Torgeir Waterhouse og produktsjef Anastacia Simonchik og Ulf Österstad fra Visiba Care.

Publisert

Christine Bergland er årets første gjest

Helt sentralt for å binde helsevesenet og pasientene sammen digitalt står Direktoratet for e-helse. Hva passer vel bedre en at vår første gjest under EHiN 2019 er toppsjefen i direktoratet, Christine Bergland. Vi snakker vi om:

  • Hvordan samler vi e-HelseNorge til ett rike?
  • Hva vi konkret har fått til så langt?
  • Hva som gjenstår før vi har en komplett løsning?

KRY møter stengte dører - men bare i Norge

KRY er Europas største nettlegetjeneste. KRY er en digital helsetjeneste som tilbyr legetime rett i mobilen. Nå finnes KRY i Sverige, tyskland Frankrike og Storbritannia - og i Norge. Men det er bare i Norge de møter stengte dører. - I alle andre land samarbeider vi med det offentlige helsevesenet forteller Thorleif Jansen som er medisinsk direktør i KRY Norge.

Torgeir Waterhouse er helseminister for en dag

Hva ville e-helseguru Torgeir Waterhouse gjort dersom han var helseminister for en dag? Spoiler alert: Han vil løse én oppgave - skape gode helsetjenester for alle innbyggerne. Da kan vi ikke la oss hindre av gamle strukturer og arbeidsformer, men bygge e-helsen med utgangspunkt i pasientens behov, sier han.

Svensk helseplattform trenger inn i Norge

De siste årene har digitale legekonsultasjoner vokst kraftig i Sverige. Visiba Care er en ledende tjeneste i grannelandet. Men i Norge er digitale konsultasjoner nesten fraværende.

Slik er situasjonen i Norge:

  • 27 prosent av fastlegekontorene har ikke nettside for pasienten
  • 40 prosent av fastlegekontorene har ikke mulighet for elektronisk timebestilling
  • e-konsultasjoner utgjør 2 prosent av fastlegekonsultasjonene

Hvorfor er det så stor forskjell mellom Norge og Sverige og hvordan kan Norge bli bedre på digitale konsultasjoner. og ikke minst - hva er det neste skritt innen digitale konsultasjon. Kan for eksempel Ai spille en viktig rolle i det digitale møtet mellom pasient og helsevesen.
Med oss i studio er produktsjef Anastacia Simonchik fra Visiba Care og Ulf Österstad som er distriktslege i Jønkøping, Visibakunde og ansvarlig for Visibas medisinske råd.

Powered by Labrador CMS