Helseteknologi

Det er et stort behov for mer kunnskap og erfaringsutveksling om avstandsoppfølging, sier Digniosjef Lars Christian Dahle. På bildet er statssekretær Anne Grethe Erlandsen som holdt foredag på fagdagen.

Fullt hus da Dignio inviterte til dypdykk om avstandsoppfølging

Da Dignio inviterte til en fagdag om medisinsk avstandsoppfølging var det mange interesserte. - Nå som mange kommuner setter i gang med medisinsk avstandsoppfølging er det behov for å legge til rette for nyttig erfaringsutveksling, sier daglig leder Lars Christian Dahle.

Publisert

Helseteknologiselskapet fra Fredrikstad spesialiserer seg på medisineringsstøtte og medisinsk avstandsoppfølging. Gjennom deres teknologi kan pasienter gjøre diverse målinger hjemme selv, og resultatene går automatisk via nettbrettet og til webportalen for helsepersonell. Ved avvik fra grenseverdiene som er satt, kan helsepersonell iverksette tiltak og gi råd. På tirsdag gikk arrangementet av stabelen, med nesten 130 oppmøtte fra både kommuner og sykehus og andre aktører.

Dahle forteller om et variert program med mange både interne og eksterne innledere.

- Vi ønsket å belyse avstandsoppfølging fra mange ulike sider – fra ståstedet til kommunene, fastlegene, sykehusene og pasientene. Målet var å gå praktisk til verks slik at de som kom fikk med seg nyttige råd på veien når de nå skal starte opp med medisinsk avstandsoppfølging. Spesielt tror jeg innlegget fra Oslo om brukerkartlegging og organisering, samt innlegget om metodikk var nyttig for mange i salen.

Statssekretæren oppfordret til å være en god nummer 2

På programmet var også statssekretær Anne Grethe Erlandsen som snakket om ny nasjonal Helse- og sykehusplan, hvor blant annet sykehusene skal jobbe mer med pasientene utenfor sykehusveggene.

Hun ønsket at flere kommuner og sykehus lærer av andres erfaringer fremfor å bygge alt på nytt selv.

- Det er klart at det er stas å være unike og «først i verden». Men jeg håper at flere ønsker å være en god nummer 2. Da kan de også lære av feilene som nummer 1 gjorde.

Økt mestring og trygghet for pasientene

Dagen ble avsluttet med KOLS-pasient Mona Nilsen, som har vært av og på Dignios løsning siden 2014. Hun håper flere pasienter får muligheten til å ta i bruk teknologien.

- I en periode da det første prosjektet jeg var med på ble avsluttet, ble jeg tatt av løsningen. På et halvt år ble jeg da innlagt seks ganger. Jeg mistet helt kontroll over min egen sykdom, sa hun i samtalen på scenen.

Dahle forteller at det er jo nettopp dette alt handler om for Dignio. - Alt vi gjør handler om å skape økt mestring og trygghet for pasientene. Klarer vi ikke det, har vi feilet. Derfor er det så godt å høre Mona fortelle sin historie – å starte et selskap er mye hardt arbeid og det er fint å bli påminnet at vi faktisk forandrer liv.

- Vi ønsket å belyse avstandsoppfølging fra mange ulike sider. Målet var å gi tilhørerne nyttige råd på veien når de nå skal starte opp med medisinsk avstandsoppfølging, sier daglig leder i Dignio Lars Christian Dahle.
Powered by Labrador CMS