- Med oppkjøpet av AceAge styrker vi posisjonen som innovatør innen helseteknologi, og kan levere nye og bedre løsninger til våre kunder, sier Digniosjef Lars Christian Dahle .
- Med oppkjøpet av AceAge styrker vi posisjonen som innovatør innen helseteknologi, og kan levere nye og bedre løsninger til våre kunder, sier Digniosjef Lars Christian Dahle .

Norsk helse-tech gjør storoppkjøp - priser selskapet til 300 millioner

Dignio kjøper Canadiske AceAge Inc. en ledende produsent av medisindispensere og styrker sin posisjon i et sterkt voksende marked.

Publisert

Oppkjøpet av AceAge gjør Dignio til en helintegrert aktør innen elektronisk medisineringsstøtte og digital hjemmeoppfølging.

Dignio tilbyr også avstandsoppfølging av pasienter gjennom en egenutviklet softwareplattform og ser et stort potensiale for produktene også utenfor Norges grenser.

Dignio ble startet i 2012, og har vært sentral i den norske helsenæringen med løsninger for å følge opp pasienter i deres eget hjem. Elektroniske medisindispensere har vært en nasjonal anbefaling i Norge siden 2017 og Dignio har nærmere 200 kommuner på kundelisten.

Medisindispenseren "Karie" som er utviklet av AceAge
Medisindispenseren "Karie" som er utviklet av AceAge

Daglig leder og gründer Lars Christian Dahle forteller at Dignio med oppkjøpet styrker sin posisjon som innovatør innen helseteknologi, og kan levere nye og bedre løsninger til sine kunder.

Bærekraftig helsevesen

– Elektronisk medisineringsstøtte bidrar til et mer bærekraftig helsevesen hvor pasienter kan håndtere egen medisinering og bo lenger hjemme. Det bidrar til frihet og mestring for pasienten samtidig som kommunen kan prioritere ressurser andre steder, sier Dahle.

Canadiske AceAge har vært den norske bedriftens leverandør av medisindispenseren “Karie”. Nå kjøper Dignio selskapet for å kombinere både ressurser og kunnskap, med et mål om å skape en ledende produsent og distributør av software og medisindispensere globalt.

AceAge kommer til å fortsette å være basert i Ontario, Canada, med sine eksisterende og nye kunder - men gjennom dette oppkjøpet så vil Dignio samarbeide tett med AceAge ledelsen for å fortsette produktutviklingen.

Tar kontroll over hele verdikjeden

Dahle forteller at ønsket om videre produktutvikling var sentralt i beslutningsprosessen som ledet til oppkjøpet.

– Dignio er en av AceAge sine største kunder og vi samarbeider allerede tett på produktutviklingen. Et oppkjøp vil kunne gjøre denne prosessen enda mer sømløs og samtidig gi oss kontroll over hele verdikjeden og en sterkere posisjon i markedet.

– Markedet for elektroniske medisindispensere har lenge vært i vekst, og vi ser stort et potensiale for produktene våre også utenfor Norges grenser. AceAge har en stund vært på jakt etter nye investorer, noe som ga oss en unik mulighet til å koble oss på prosessen, sier Dahle.

Investorene gjorde oppkjøpet mulig

Dignio gjennomførte en kapitalinnhenting i 2020 på 85 millioner og fikk med seg sterke investorer i Hugo Maurstad gjennom Monte Rosa Capital, Investinor, Fredriksborg Investor og svenske Stena Sessan. Nå er det de samme investorene som sikrer oppkjøpet med friske penger.

– Vi har fulgt Dignio tett siden investeringen i 2020, og fått ytterligere bekreftet kvaliteten på selskapet og de underliggende driverne i markedet. Som aktive eiere har vi vært dypt involvert i oppkjøpet, som vi mener er et strategisk viktig og riktig grep. Vi ser frem til å støtte og jobbe med teamet i Dignio fremover på det som er en utrolig spennende reise, sier investeringsdirektør i Monte Rosa Capital, Martin Haakonsen.

I Canada: AceAge har utviklet og produserer medisindispenseren "Karie". Her er Dignio på besøk hos Ace Age for å møte de ansatte like etter oppkjøpet var gjennomført.
I Canada: AceAge har utviklet og produserer medisindispenseren "Karie". Her er Dignio på besøk hos Ace Age for å møte de ansatte like etter oppkjøpet var gjennomført.

Vil ta markedsandeler

Styreleder i Dignio, Sigvart Eriksen, har vært tett på prosessen og er ikke i tvil om at dette var riktig for selskapet.

– Etterspørselen etter elektroniske medisindispensere er stor, og Dignio har lang erfaring med å levere dette produktet. Vi er tett på kundene og vet hvilke forbedringer som skal til for at de kan få en lettere arbeidshverdag og for at pasientene alltid skal få rett medisin til rett tid. Oppkjøpet av AceAge vil sette oss i enda bedre stand til å ta betydelige markedsandeler både på kort og lang sikt.

Dignios største konkurrent i Norge og internasjonalt innen markedet for medisindispensere er finske Evondos.

Til Finansvisen sier Eriksen at teknologiselskapet vil prises til om lag 300 milliioner kroner etter kapitalinnhentingen og oppkjøpet av AceAge.

I 2021 hadde Dignio en omsetning på 54 millioner kroner opp fra 44 millioner i 2020. I år fornventer de innntekter på omtrent 80 millioner i følge Finansavisen.

Dahle er svært fornøyd med å ha investorer som nok en gang viser at de har tro på selskapet.

– Det er ikke alle selskap forunt å ha investorer som går inn med enda mer midler før du har rukket å bevise verdien av pengene de allerede har gått inn med. Dette er nok et bevis på at vi fikk de riktige investorene med på laget, som tror på både oss og vårt produkt, avslutter han.

Powered by Labrador CMS