Helseteknologi

Vinner pris: Dignio etablerte seg i England i 2017, og høster ankerkjennelse for jobben de gjør. På bildet er Dignio sin Managing Director Ewa Truchanowicz og UK Head of Technical solutions, Phil Reay som mottok prisen.

Dignio vant startup-pris i England

Det norske helseteknologiselskapet etablerte en britisk satsing på tampen av 2017. Torsdag kveld vant de pris. - Markedet for avstandsoppfølging og velferdsteknologi er i sterk fremmarsj, og det er viktig for Dignio å bli anerkjent i dette viktige markedet, sier daglig leder Lars Christian Dahle.

Publisert

På kort tid har Dignio gjort seg godt bemerket i England. De siste månedene har selskapet hatt oppstart med en stor kunde i NHS - Storbritannias offentlige helsevesen - blitt invitert på høring i Parlamentet og nå også vunnet pris. Dahle er godt fornøyd med oppstarten.

Persontilpasset medisin

- Vi har et godt samarbeid med Birmingham University hvor vi gjennomfører et forskingsprosjekt innen persontilpasset medisin. De har et enormt nettverk, og på kort tid har vi opparbeidet god kontakt med en rekke relevante aktører. Denne prisen er mest av alt en viktig anerkjennelse av hardt arbeid over tid hvor vårt team i Birmingham har bygget sten på sten, sier Dahle

Prisen ble delt ut av Medlink West Midlands, et nettverk for industri innen helserelatert forskning og medisinsk teknologi i regionen som samler det britiske helsevesenet (NHS), akademia og industrien. Ifølge Dahle er Storbritannia et naturlig marked å starte i. - Storbritannia er ikke så ulikt fra Norge. De har mange av de samme demografiske utfordringene og et økende antall kronisk syke – og de ser til teknologi for å skape et mer bærekraftig helsevesen, sier Dahle.

250 pasienter på løsningen

Dignio UK har allerede inngått samarbeid med tre NHS-enheter og får i disse dager pasienter på løsningen fortløpende gjennom et prosjekt med Mastercall. Mastercall har fått midler fra Stockport Local Authority for å igangsette en pilot på avstandsoppfølging, basert på Dignios løsning. Innen sommeren skal 250 pasienter være brukere på løsningen. - Når vi nå har fått pasienter på løsningen også i England, håper vi å kunne vise til de samme gode resultatene som man ser i Norge. Markedet for avstandsoppfølging og velferdsteknologi er uten tvil i sterk fremmarsj, og Dignio har posisjonert seg godt allerede. NHS stiller strenge krav til leverandører, og det at vi nå er godkjent av dem gir oss mange muligheter fremover, sier Managing Director i Dignio UK, Ewa Truchanowicz.

Vinner i Storbritannia: Denne prisen er mest av alt en viktig anerkjennelse av hardt arbeid over tid hvor vårt team i Birmingham har bygget sten på sten, sier Digniosjef Lars Christian Dahle
Powered by Labrador CMS