Coronaviruset

Helseminister Ingvild Kjerkol sier at alt nå er klart for at kommunene kan bruke apotekene i koronavaksineringen.
Helseminister Ingvild Kjerkol sier at alt nå er klart for at kommunene kan bruke apotekene i koronavaksineringen.

Klarsignal til kommunene: Kan bruke apotekene til koronavaksinering

Helsedepartementet har nå lagt til rette for at kommunene som ønsker det, kan be apotekene om hjelp til vaksinering. - Apotek over hele landet står klare når kommuner ber om støtte, sier administrerende direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.

Publisert

– Apotekene kan raskt bistå de kommunene som har behov for det. Departementet har fastsatt en refusjonstakst og etablert en oppgjørsordning for apotek som etter avtale bistår kommunene. Vi har også laget en standardavtale som kommunene kan ta i bruk hvis de ønsker bistand fra apotek, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i en pressemelding.

I tillegg har FHI laget en veileder til kommunene ved bruk av apotek i vaksinasjonsarbeidet.

Kommunene bestemmer selv om de vil inngå avtaler med apotekene.

Apotek har farmasøyter med rekvireringsrett for koronavaksine og opplæring i vaksinasjon mot koronavaksinasjon.

Ber kommunene sette opp vaksinetempoet

– Med disse elementene på plass ligger det godt til rette for at apotekene enkelt og effektivt kan bistå kommunene med koronavaksinasjon. Apotek over hele landet står klare når kommuner ber om støtte, sier administrerende direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.

Regjeringen har bedt kommunene om å sette opp tempoet i vaksineringen. Mandag gikk regjeringen inn for at apotekene skal kunne hjelpe til med å sette vaksiner. Målet er at alle voksne over 45 år som fikk dose to for mer enn fire og en halv måned siden, skal få tilbud om en oppfriskningsdose med koronavaksine innen midten av januar.

Powered by Labrador CMS