Coronaviruset

En beslutning om å godkjenne Novavax-vaksinen kan skje før nyttår, sier EMA. For øyeblikket er koronavaksinene til Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Johnson & Johnson godkjent for bruk i Norge og EU. Bildet viser Novavax' koronavaksine Nuvaxovid som settes.

EU-avgjørelse om ny koronavaksine kommer "i løpet av noen uker"

Koronavaksinen til Novavax kan bli den femte som godkjennes i Norge og EU. Det europeiske legemiddelverket (EMA) nærmer seg en beslutning.

Publisert

– Vi kan muligens avslutte vurderingen før nyttår. Godkjennes den, vil denne vaksinen gi en ytterligere mulighet til å vaksinere folk i EU og internasjonalt, sa vaksinesjef Marco Cavaleri på torsdagens pressekonferanse.

Novavax' koronavaksine Nuvaxovid er godkjent i Indonesia og Filippinene. Vaksinen gis i to doser, med minst 21 dagers mellomrom.

For øyeblikket er koronavaksinene til Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Johnson & Johnson godkjent for bruk i Norge og EU.

Kommende uke vil EMA vurdere om koronamedisinen Xevudy skal godkjennes til behandling av koronapasienter som ikke trenger oksygentilførsel, og som har økt risiko for sykdomsprogresjon.

Powered by Labrador CMS