Coronaviruset

Tyske Biontech har begynt arbeidet med å utvikle en ny og bedre koronavaksine som skal ha større effekt mot den nye varianten av viruset som denne uka ble påvist i Sør-Afrika.

BioNTech utvikler ny koronavaksine - Kan være klar i løpet av seks uker

Tyske BioNTech opplyser at de arbeider med en ny koronavaksine som skal virke bedre mot den nye virusvarianten som er påvist i Sør-Afrika.

Publisert

– Vi forstår ekspertenes bekymring og har alt begynt å forske på B. 1.1.529-varianten av viruset, heter det i en uttalelse fra BioNTech.

Selskapet, som fra før har utviklet en koronavaksine i samarbeid med amerikanske Pfizer, håper på et resultat innen to uker.

Den nye virusvarianten, som ble oppdaget av sørafrikanske virologer denne uka, viser seg å ha svært mange mutasjoner. Det fryktes derfor at dagens koronavaksiner har begrenset effekt.

BioNTech og Pfizer begynte alt for flere måneder siden å videreutvikle sin vaksine for å møte trusselen fra nye virusvarianter.

Selskapene regner med å ha en ny vaksinevariant klar i løpet av seks uker, og målet er at den kan tas i bruk innen 100 dager.

Vaccibody har startet utprøving a sin korona-vaksine på mennesker

Det norske biotekselskapet Vaccibody har nylig startet klinisk testing av deres to nye covid-19 vaksinekandidater. Nå er den første testpersonen vaksinert. I alt skal 160 personer som tidligere har fått Pfizer- eller Modernavaksinen delta i fase ½-studien. Studien gjennomføre på Oslo universitetssykehus og Haukeland universitetssykehus

Nå har den første testpersonen blitt vaksinert med denne vaksinen som benytter Vaccibodys egen teknologi. Vaccibody har en en plattformteknologi som betyr a grunnbasen er den samme, mens de enkelt kan bytte ut det som er spesifikt for hver enkelt sykdom, enten det er kreft eller et virus.

Vaccibodys DNA-vaksine kobler sammen en bit av viruset med en målstyringsenhet. Og Vaccibody mener deres vaksineteknologi de har en unik målstyringsenhet som dirigerer vaksinen rett til de mest relevante immuncellene.

Powered by Labrador CMS