Coronaviruset

viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Jan Frich sier at vaksinasjonen av helsepersonellet starter så snart det er praktisk mulig..

Ansatte på sykehusene i Helse Sør-Øst får tredje vaksinedose

Sykehusene i Helse Sør-Øst får over 28 000 oppfriskningsdoser med koronavaksine. Dosene skal tilbys helsepersonell som har tett kontakt med pasienter med høy risiko for alvorlig forløp av covid-19.

Publisert

– Vi setter stor pris på at vi nå kan tilby tredje dose til mange av våre ansatte. Vi vil fortsatt arbeide for å få flere doser til spesialisthelsetjenesten, sier viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Jan Frich. Han forteller av vaksinasjonen starter så snart det er praktisk mulig.

Det er opp til det enkelte helseforetaket å avgjøre hvilket helsepersonell som vil være omfattet av gjeldende anbefaling, men det vil i hovedsak dreie seg om ansatte i døgninstitusjoner som behandler sårbare pasienter over tid, skriver Helse Sør-Øst i en pressemelding. Det blir anbefalt å bruke Comirnaty (Pfizer) fordi den allerede finnes i Sykehusapotekene i alle regionale helseforetak. Oppfriskningsdosen med Comirnaty gis som full dose (0,3 ml), det vil si samme volum som ved primærvaksinasjon.

Det er regjeringen som etter råd fra Folkehelseinstituttet har besluttet at helsepersonell som har kontakt med pasienter med særlig høy risiko for å bli alvorlig syke, skal få tilbud om en oppfriskningsdose med koronavaksine. Anslagsvis vil dette gjelde for omtrent halvparten av helsepersonell med pasientkontakt.

Oppslutningen om vaksinasjon mot covid-19 er svært høy blant helsepersonell.

Powered by Labrador CMS