Coronaviruset

Det er akutt mangel på sengeplasser i helsevesenet i Stockholm. Her representert ved Danderyds sykehus.

Akutt plassmangel på sykehus i Stockholm - samtlige døgnplasser er i bruk

Det er akutt mangel på sengeplasser i helsevesenet i Stockholm. Personalet er bekymret for situasjonen framover.

Publisert

– Det er helt fullt i hele Stockholm, og vi vet at det vil bli flere pasienter fram mot neste helg, sier akuttlege Lina Stålhane til P4 Stockholm.

Helsevesenet i Stockholm har vært uvanlig hardt belastet gjennom jule- og nyttårsfeiringen. Allerede nå er samtlige døgnplasser i regionen opptatt, ifølge Stålhane.

– Det er fullt på alle akuttsykehus, alle intensivavdelinger og alle geriatriavdelinger, sier hun.

Overlege Johan Styrud ved Danderyds sykehus sier det er tre årsaker til det høye presset på helsevesenet.

– En ting er de normale akuttilfellene. I tillegg er det koronapasienter og den vanlige influensaen, som stiger kjempefort akkurat nå, sier han til Expressen.

Den 29. desember ble det registrert over 10.000 nye smittetilfeller i Sverige, ifølge Worldometer , og det har vært en markant økning de siste sju dagene.

Helsemyndighetene: - Det finnes plass

De lokale helsemyndighetene, Region Stockholm, innrømmer at situasjonen er anstrengt, men legger vekt på at det finnes plass for personer som har behov for sykehusomsorg.

– Ingen trenger å nøle med å dra til sykehuset hvis de trenger det, sier overlege Patrik Söderberg i Region Stockholm til nyhetsbyrået TT.

Siden onsdag er det meldt om 13 dødsfall med covid-19, ifølge Folkhälsomyndigheten. Totalt har 15.310 personer dødd med koronasmitte i Sverige.

Powered by Labrador CMS