Legemidler og biotek

Gode nyheter: Ullevål sykehus har fått tilbake resultatene fra coronatestene av 23 ansatte. Alle testene var negative

23 ansatte ved Ullevål sykehus har testet negativt for coronaviruset

Ullevål sykehus har fått tilbake resultatene fra coronatestene av 23 ansatte. Alle testene var negative - ingen av de ansatte har blitt smittet. Fra før har fem ansatte ved sykehuset fått påvist smitte.

Publisert

Endelig noen gode nyheter for et hardt prøvet Ullevål sykehus: De 23 ansatte ved Oslo universitetssykehus (OUS) på Ullevål som ventet på svar fra sine coronatester, fikk mandag morgen svar på prøvene, som alle var negative.

Søndag kveld ble det klart at Folkehelseinstituttet skjerper inn rådene til alt helsepersonell: Alle som har vært i områder med vedvarende spredning av coronaviruset skal være hjemme fra jobb i 14 dager. Instruksen gjelder 280 000 hesepersonell. På Ullevål sykehus medfører den nye rutinen at over 150 ansatte må holde seg hjemme. Fem ansatte ved sykehuset har fått påvist smitte.

Uten å si det med rene ord, skyldes den nye instruksen den omfattende smitten på Ullevål sykehus. Ullevål sykehus har fått kritikk etter at en lege som meldte fra om symptomer fikk beskjed om å komme på jobb på tirsdag. Dette var sannsynligvis kilden til at fem ansatte på sykehuset nå er smittet. Der medfører den nye rutinen at over 150 ansatte må holde seg hjemme. 90 personer fra øyeavdelingen er i karantene.

Powered by Labrador CMS