Legemidler og biotek,   Coronaviruset

REGN-COV2, er blant de mer lovende legemiddelkandidatene for å behandle syke pasienter og for å forhindre at personer med høy risiko for å bli syke av coronaviruset skal bli smittet. Når har selskapet forenet krefter med Roche.

Roche og Regeneron forener krefter for å utvikle legemiddel mot COVID-19

Roche vil bidra med å produsere og distribuere et lovende eksperimentelt legemiddel mot Covid-19 som er utviklet av Regeneron. Samarbeidet mellom de to legemiddelgigantene kan mer enn tredoble produksjonen av legemidlet dersom det blir godkjent av legemiddelmyndighetene. - Vi venter nå spent på resultatene fra de kliniske studiene, for å se om REGN-COV2 kan hjelpe til å bremse spredningen av den globale pandemien, sier Karsten Bruins Slot, medisinsk direktør i Roche Norge.

Publisert

Regenerons legemiddel som har navnet REGN-COV2, er blant de mer lovende for å behandle syke pasienter og for å forhindre at personer med høy risiko for å bli syke av coronaviruset skal bli smittet.

REGN-COV2 er en antistoff-kombinasjon som er spesifikt utviklet for å kunne bremse SARS-CoV-2. Legemidlet kombinerer et antistoff som er utviklet av Regeneron og et antistoff som er isolert fra mennesker som er blitt friske fra COVID-19.

Roche er en av verdens største antistoff-produsenter og vil spille en avgjørende rolle i produksjonen av REGN-COV2. Selskapene sier at samarbeidet vil mer enn tredoble produksjonen av REGN-COV2. Regeneron vil ta ansvaret for distribusjon av legemidlet i USA, mens Roche vil ta distribusjonsansvaret i resten av verden, skriver selskapene i en pressemelding.

Roche lykkes ikke med å dokumentere at det betennelsesdempende medikament RoActemra hadde effekt på pasienter som var innlagt på sykehus med alvorlig COVID-19-assosiert lungebetennelse. Nå setter heller Roche inn musklene sine i samarbeidet med Regeneron.

Klinske forsøk klare i neste måned

REGN-COV2 gjennomgår for tiden to kliniske studier i fase 2/3 som analyserer legemidlets effekt i behandlingen av pasienter med COVID-19 og en fase 3-studie for avdekke om legemidlet forhindrer at personer med COVID-19 smitter andre personer i samme husholdning. Regeneron forventer data fra kliniske testene i neste måned.

Hvis legemidlet i de kliniske studiene viser seg å være trygt og effektivt og får markedsføringstillatelse, vil Regeneron distribuere og selge REGN-COV2 i USA, og Roche vil være ansvarlig for distribusjon utenfor USA.

Venter spent på kliniske resultater

- I Roche ønsker vi å bidra til at kunnskapsbasert behandling gjøres globalt tilgjengelig for helsepersonell og pasienter med COVID-19. Denne behandlingen har potensial til både å være et behandlingsalternativ for dem som allerede opplever coronasymptomer, men kan også være med på å forhindre coronainfeksjon. Vi venter nå spent på resultatene fra de kliniske studiene, for å se om REGN-COV2 kan hjelpe til å bremse spredningen av den globale pandemien, sier Karsten Bruins Slot, medisinsk direktør i Roche Norge.

Har startet produksjonen

Regeneron har allerede begynt å produsere legemidlet før de har fått en FDA-godkjenning. Roche forventer på sin side at deres produksjon vil starte i første halvdel av 2021, og de nødvendige teknologioverføringene er allerede i gang.

-Regeneron har på rekordtid utviklet REGN-COV2 og arbeider utrettelig for å maksimere vår egen produksjonskapasitet, sier administrerende direktør Len Schleifer. Samarbeidet med Roche tilfører viktig produksjonskapasitet og global kompetanse slik at REGN-COV2 kan tilbys til mange flere pasienter i USA og i resten av verden, sier han.

Følger nøye med: Vi venter nå spent på resultatene fra de kliniske studiene, for å se om REGN-COV2 kan hjelpe til å bremse spredningen av den globale pandemien, sier Karsten Bruins Slot, medisinsk direktør i Roche Norge.
Powered by Labrador CMS