Legemidler og biotek

Epidemien er fremdeles i en tidlig fase sier FHI. 23 flere nordmenn er coronasmittet det siste døgnet.Totalt antall smittede er nå 192.
Epidemien er fremdeles i en tidlig fase sier FHI. 23 flere nordmenn er coronasmittet det siste døgnet.Totalt antall smittede er nå 192.

192 coronasmittet - 55 er blitt smittet i Norge. 5 innlagt på sykehus

23 flere nordmenn er coronasmittet det siste døgnet.Totalt antall smittede er nå 192. Fem personer med covid-19 har nå blitt innlagt på ulike sykehus i Norge.

Publisert

134 er blitt smittet i utlandet men 55 personer har fått smitten i Norge. For tre personer er smittested uavklart. Gjennomsnittsalderen på dem som er smittet av koronavirus er 44 år. Av dem er om lag 40 prosent kvinner og 60 prosent menn. Det er få eldre som er syke opplyser FHI.

Alt er fem personer som er smittet med coronaviruset innlagt på sykehus. De fem pasientene ligger på følgende sykehus

  • Drammen sykehus
  • Bærum sykehus
  • St. Olavs hospital
  • Oslo universitetssykehus
  • Sykehuset Vestfold

Epidemien fremdeles i en tidlig fase

Mandag formiddag holdt Helsedirektoratet et webinar for norsk intensivpersonell om covid-19. Under webinaret fortalte overlege ved Folkehelseinstituttet Preben Aavitsland at epidemi kan deles inn i fire faser:

  1. Import av smitte, samt to ledd innenlands smitte som lar seg spore til en kilde.
  2. Import av smitte pluss flere klynger med minst tre ledd innenlandssmitte.
  3. Lokale utbrudd flyter sammen, de fleste tilfellene uten kjent kilde
  4. Epidemien er i full gang.

Aavitsland sier at Norge er i første fase, mens i Lombardia Italia trolig er mellom fase tre og fire.

– Foreløpig har vi bare enkelttilfeller i Norge. Vi tror imidlertid at epidemien kommer til Norge før eller senere. Spørsmålet da er hvor mange som blir smittet i perioden. Det kan være 20–50 prosent, men det er vanskelig å spå. I vårt foreløpig planscenario tror vi at det i perioden kan være 22.000 personer på sykehus, sier Aavitsland. Av disse vil 5 500 ha behov for intensivbehandling. Til enhver tid vil det da i epidemiperiode som kan strekke seg opp mot ett år være 1700 som ligger på sykehus hvorav 600 som har behov for intensivbehandling.

Her kan du se hele webinaret til Helsedirektoratet. Aavitsland sitt innlegg starter to minutter ut i webinaret.

Powered by Labrador CMS