Coronaviruset

Coronavirus-pandemien vil trolig pågå i to år før den går over, sier sjefen for Tysklands folkehelseinstitutt Lothar Wieler i dag.

Det tyske folkehelseinstituttet sier at coronapandemien kan vare i to år

Coronavirus-pandemien vil trolig pågå i to år før den går over, sier sjefen for Tysklands folkehelseinstitutt Lothar Wieler i dag. Han sier at anslaget baserer seg i stor grad på hvor lang tid det tar å utvikle en vaksine.

Publisert

Dette melder nyhetsbyrået Reuters nå.

Lothar Wieler, som leder Robert Koch-instituttet, sier at til slutt vil rundt 60-70 prosent av verdens befolkning ha blitt smittet, blitt friske igjen og etablert immunitet, men at det er ikke er mulig å eksakt si hvor raskt det vil skje.

-Vår arbeidshypotese er at det vil ta omtrent to år, sa han på en pressekonferanse i dag. Han la til at tidspunktet også var avhengig av hvor lang tid det vil ta å få en vaksine utviklet og distribuert.

- Vi vet ennå ikke hvordan dødsraten vil bli ut til slutt, sier han.

Han fortalte at uten de strenge sosiale distansetiltakene som mandag ble kunngjort av kansler Angela Merkel, kan Tyskland ende opp med millioner av coronavirus-smittede.

- Vi ønsker å unngå det, sa han og la til at instituttet hevet risikonivået i Tyskland til "Høyt". Han sa også at landets sykehus må forberede seg på å minst doble kapasiteten på intensivavdelingene fordi en av fem blir alvorlig syke.

Coronavirus-pandemien vil trolig pågå i to år før den går over, sier sjefen for Tysklands folkehelseinstitutt Lothar Wieler i dag.
Powered by Labrador CMS