Coronaviruset

En illustrasjon av Covid-19 viruset utarbeidet at the US Centers for Disease Control and Prevention

Nå har coronaviruset fått et navn - vaksine tidligst klar om 18 måneder

Verdens helseorganisasjon har bestemt at det nye coronaviruset offisielt skal hete Covid-19.

Publisert

– Vi har nå et navn for sykdommen, og det er COVID-19, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus. Han forklarer at «co» står for «corona», «vi» for «virus» og «d» for «disease» – sykdom.

Siden desember er over 43.000 personer smittet av viruset, og 1.018 av dem er døde, ifølge tall fra WHO.

HealthTalk anbefaler denne nettsiden fra det anerkjente amerikanske forskningsuniversitetet Johns Hopkins der du kan følge spredningen av coronaviruset fra time til time.

WHO-sjefen: En stor trussel mot verden utenfor Kina

Covid-19 utgjør en stor fare ikke bare for Kina, men resten av verden, sier WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus. Kun to liv har gått tapt utenfor Kina, men begge personene ble smittet i Kina. Han forteller at en vaksine mot Covid-19 vil tidligst være klar om 18 måneder.

De siste dagene har det imidlertid vært flere tilfeller av smitteoverføring i Frankrike og Storbritannia mellom personer som ikke har vært i Kina.

– Med 99 prosent av tilfellene i Kina, er dette en alvorlig krisesituasjon for landet, som også utgjør en alvorlig trussel for resten av verden, sa generaldirektør i Verdens helseorganisasjon, Tedros Adhanom Ghebreyesus, på en pressekonferanse i Genève tirsdag.

Powered by Labrador CMS