Coronaviruset

Tilbakeslag: Etter å ha kommet sent med i det globale vaksinekappløpe mot Covid-19, velger nå MSD å trekke seg ut. Begge deres vaksinekandidater har for svak immunresponsen

MSD skrinlegger utviklingen av sine to COVID-19 vaksiner - gir for dårlig immunrespons

MSD sier mandag at selskapet vil stoppe utviklingen av begge Covid-19 vaksinene som selskapet jobber med. Årsaken er at vaksinene har for svak immunrespons.

Publisert

Etter å ha kommet sent med i det globale vaksinekappløpe mot Covid-19, velger nå MSD å trekke seg ut. MSD heter Merck i USA og Canada og er en av verdens største vaksineprodusenter. Tilbakeslaget vil gjøre det vanskeligere å produsere tilstrekkelige mengder vaksine som trengs for å vaksinere milliarder av mennesker over hele verden innen en rimelig tidshorisont.

Stopper utviklingen

Legemiddelgiganten forteller nå at de har besluttet å droppe utviklingen av sine to vaksiner - V590 og V591 - etter å ha evaluert fase 1-data. De harde tallene viser at MSD-vaksinene verken når opp til den naturlige immunresponsen som oppstår hos mennesker som har blitt friske etter Covid-19, eller immunresponsen vaksinene som allerede er på markedet leverer.

Satser på to eksperimentelle legemidler

Vi vet ennå ikke nøyaktig hvor svak immunrespons de to vaksinene leverer for - MSD sier at de vil publisere fase 1-resultatene senere. Men FDA har tidligere gått ut og sagt at de vil være villige til å godkjenne alt som kunne gi en virusbeskyttelse på 50 prosent eller bedre. Samtidig er betydningen av å få flere vaksiner på markedet blitt stadig viktigere siden utrullingen av vaksinene til Pfizer / BioNTech, Moderna og AstraZeneca går saktere enn tidligere antatt.

MSD sier de vil fokusere sin satsning mot COVID-19 på to eksperimentelle legemidler - MK-7110 og MK-4482, som selskapet nå kaller molnupiravir.

Molnupiravir, som er under utvikling i samarbeid med Ridgeback Bio, er et oralt antiviralt middel som studeres i både sykehus og polikliniske miljøer. MSD sier at en fase 2/3 utprøving av legemidlet vil være ferdig i mai, men innledende effektresultater vil bli offentliggjort i løpet av første kvartal hvis de kliniske dataene er meningsfylte.

Powered by Labrador CMS