Bransjenytt

Managing director Thor Linge i Karo Pharma Norge er fornøyd med å få ta over Flux, Decubal og Apobase. Karo Pharma er tilstede i 16 land i Europa og omsetter for om lag tre milliarder kroner årlig, der 700 millioner kommer fra den norske virksomheten.

Karo Pharma kjøper kjente internasjonale merkevarer

Karo Pharma kjøper flere velkjente apotek- og velværeprodukter fra Teva Pharmaceuticals. Karo, som fra før eier merkevarer som Paracet, Ibux og Asan, blir nå eiere av blant annet Flux, Decubal og Apobase.

Publisert

Selskapet har vokst gjennom en rekke oppkjøp, deriblant av det norske legemiddelselskapet Weifa.

Karo Pharma er tilstede i 16 land i Europa og omsetter for om lag tre milliarder kroner årlig, der 700 millioner kommer fra den norske virksomheten. Inntektene kommer fra reseptbelagte- og reseptfrie legemidler samt velværeprodukter. Den norske omsetningen på reseptbelagte legemidler er 130 millioner kroner. Karo Pharma er børsnotert på Stockholmsbørsen og har et av verdens største oppkjøpsfond, det Wallenbergkontrollerte EQT, som en av hovedeierne.

Styrker forbrukerinnsikten

Nyheten ble tatt godt imot på børsen, der aksjen steg med knappe 3 prosent.

- Kjøpet av porteføljen til Teva Pharmaceuticals bidrar til å videreutvikle oss som en ledende og kompetent leverandør og partner til apotekene og helseforetakene i Norge og Norden. Med en enda bredere portefølje av kjente merkevarer, styrker vi også forbrukerinnsikten og vår evne til å drive vekst og kategoriutvikling sammen med kundene, forteller managing director Thor Linge i Karo Pharma AS til HealthTalk.

Omsetter for 350 millioner kroner

-Kjøpet av merkevarene representerer en omsetning på om lag 350 millioner, hvorav det meste er i Norden. Karo Pharma har siden 2019 har hatt en lisens på salget i Norden av produktporteføljen de nå kjøper. Linge forteller at disse produktene har et stort potensiale også utenfor Norden.

- Innen det vi kaller consumer healthcare opplever vi en stor vekst i hele Europa og det er et betydelig vekstpotensiale. Med våre eiere har vi ambisiøse målsetninger, og har satt oss som mål å doble omsetningen de nærmeste årene. Det vil vi gjøre gjennom organisk vekst og gjennom oppkjøp av selskaper og merkevarer. Vi styrker også våre eksisterende europeiske organisasjoner og går dessuten nå inn i det italienske markedet for fullt, sier Thor Linge.

Han forteller at hovedkonkurrentene på den europeiske arenaen blant annet et gigantene Johnson & Johnson og GlaxoSmithKline.

I tråd med strategien

- Oppkjøpet er helt i tråd med vår strategi om å eie og kommersialisere sterke merkevarer innen helse og velvære. Nå får vi full global kontroll over en veldig spennende produktportefølje som vi vil videreutvikle og optimalisere over de neste årene. Dette vil styrke vår posisjon i Norden og der vi tidligere ikke har distribuert disse produktene. De neste årene vil vi utvikle livssyklusene til produktene, aktivere dem i flere kanaler og se på mulighetene for å ekspandere i flere markeder, sier CEO Christoffer Lorenzen i Karo Pharma.

Med oppkjøpet av Weifa i 2017 overtok Karo Pharma eierskapet til de to smertestillende legemidlene Paracet og Ibux
Danske Christoffer Lorenzen er CEO i Karo Pharma. - Oppkjøpet er helt i tråd med vår strategi om å eie og kommersialisere sterke merkevarer innen helse og velvære, sier han.
Powered by Labrador CMS