Bransjenytt

Cathrine Lofthus (50) er i statsråd i dag utnevnt til ny departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet.

Hun er helse-Norges nye toppbyråkrat

Administrerende direktør Cathrine Lofthus (50) er i statsråd i dag utnevnt til ny departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet. Styret i Helse Sør-Øst RHF har i dag konstituert Jan Frich som administrerende direktør.

Publisert

Lofthus vil tiltre stillingen 1. juni og etterfølger Bjørn-Inge Larsen, som har vært departementsråd siden 2013.

- Vi takker for en solid innsats som administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, sier styreleder Svein I. Gjedrem.

Høy arbeidskapasitet, entusiasme og dedikasjon

Helse Sør-Øst har ansvar for spesialisthelsetjenester til halvparten av Norges befolkning.

-Cathrine Lofthus har ledet dette arbeidet på en fremragende måte. Med stor arbeidskapasitet har hun fulgt opp helseforetak og sykehus og sørget for fremdrift i store utviklingsprosjekter, sier styreleder Svein I. Gjedrem.

-Hun har en entusiasme og dedikasjon til spesialisthelsetjenesten som vi virkelig kommer til å savne. Samtidig ser vi fram til å samarbeide med henne i hennes nye stilling som øverste embetsperson i helsenorge, sier Gjedrem.

Departementsråden er departementets øverste administrative leder og skal lede og samordne det administrative og faglige arbeidet på vegne av statsråden. Lofthus blir statsrådens nærmeste medarbeider og rådgiver, både i faglige, politiske, men også i daglige spørsmål av alle slag. Dette er derfor en stilling som krever ekstraordinære egenskaper og kunnskaper.

Jan Frich konstituert som administrerende direktør

Styret i Helse Sør-Øst RHF har i dag konstituert Jan Frich som administrerende direktør. Det vil bli satt i gang en prosess for rekruttering av ny administrerende direktør. Styret har oppnevnt et eget ansettelsesutvalg i dagens styremøte, forteller Gjerdrem

Imponerende CV

Lofthus har en imponerende CV. Hun gjennomførte embetsstudiet i medisin fra 1994 til 2000 (cand.med.). Under legestudiet utdannet hun seg også til foretaksøkonom. Hun fikk sin medisinske doktorgrad (dr.med.) i 2008 og har særligforsket på benskjørhet og hoftebrudd.

Lofthus beskrives som en person med betydelig arbeidskapasitet og har solid erfaring fra spesialisthelsetjenesten. Etter turnus var hun stipendiat, lege og etter hvert medisinsk fagsjef og avdelingsleder ved Aker universitetssykehus. Ved opprettelsen av Oslo universitetssykehus (OUS) var hun Akers representant i flere fusjonsprosjekter. Hun hadde sentrale roller ved OUS, først som prosjektdirektør, før hun i 2012 ble viseadministrerende direktør med ansvar for medisin, helsefag og utvikling. Hun tiltrådte stillingen som administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF i 2015. I denne rollen har hun vært sentral aktør blant annet i utvikling av spesialisthelsetjenesten og håndteringen av den pågående koronapandemien.

Styret har i dag konstituert Jan Frich som administrerende direktør.
Powered by Labrador CMS