Bransjenytt

Får fra Novartis til Lilly: Lars-Petter Strand blir medisinsk direktør innen onkologi i Nord-Europa med ansvaret for Storbritannia, Irland og Norden

Han er Eli Lilly & Company sin nye medisinske direktør for onkologi i Nord-Europa

Lars-Petter Strand (44) går fra Novartis til Eli Lilly & Company (Lilly). Der blir han medisinsk direktør innen onkologi i Nord-Europa med ansvaret for Storbritannia, Irland og Norden. - Det var ingen gode grunner til å slutte i Novartis, men dette var en mulighet som jeg ikke kunne si nei til, sier han til HealthTalk.

Publisert

I dag er Lars-Petter Strand landssjef og medisinsk sjef i Novartis innen onkologi for det norske markedet. Når han går til Lilly får han ansvaret for et marked med nesten 100 millioner mennesker. - Lilly satser sterkt på kreftområdet og noe av det første jeg skal gjøre er å rekruttere flere til det medisinske teamet i regionen.

Internasjonal stilling

Nå gleder han seg til å ta steget fra å jobbe med et norgesfokus til å starte i en internasjonal stilling. - Selv om det er veldig spennende og utrolig givende å jobbe i Novartis, er det klart at når jeg fikk tilbud om å være medisinsk direktør for et stort og viktig geografiske område så kunne jeg ikke si nei til en jobb med et betydelig større ansvar. Dette er en mulighet som ikke dukker opp ofte, sier han.

Han er utdannet farmasøyt og jobbet 18 år i Lilly før han i mars 2019 meldte overgang til Novartis. - Novartis er et svært utfordrende og flott selskap å jobbe i, men det er klart at min lange fartstid i Lilly gjorde at det ble lettere å si ja til jobben for jeg kjenner selskapet svært godt, sier han.

Voksende kreftportefølje

Novartis er verdens fjerde største legemiddelfirma og har en bred kreftportefølje innen celleterapi, radioligandterapi, immunterapi og målrettett behandling. Eli Lilly er nok mest kjent for sin utvikling av legemidler innen diabetes, immunologi, migrene og nå senest også innen Alzheimers. Men selskapet har lange tradisjoner i onkologi og har en voksende portefølje innen innovative kreftlegemidler.

Selskapets hovedfokus innen kreft er målrettet behandling og har blant annet et sterkt fotfeste i behandling av avansert brystkreft med CDK4/6-hemmeren Verzenios (abemaciclib), og er på vei med nye legemidler innen lungekreft, skjoldbruskkjertelkreft og hematologi, forteller Strand.

Siste arbeidsdag i Novartis er 1. august, men før han går på i Lilly blir det også tid til noen feriedager med kone og to døtre. Han er født og oppvokst på Ringebu i Gudbrandsdalen og ferien skal i hovedsak tilbringes på hytta på Vinstra med familien, men det blir også tid til en biltur for å ta Norge litt nærmere i øyesyn. - Vi får besøk av venner, og så skal jeg ta frem malerkost og verktøykassa for å fikse litt på hytta. Det blir selvsagt også tid til noen fjellturer, sier han.

Powered by Labrador CMS