Bransjenytt

Toppsjefen i Bergenbio Richard Godfrey går på dagen. Martin Olin tar over i biotekselskapet

Toppsjefen i Bergenbio går på dagen - inn kommer Martin Olin

Richard Godfrey gir seg som administrerende direktør i BerGenBio med umiddelbar virkning. Danske Martin Olin tar over.

Publisert

Martin Olin går på som toppsjef i biotekselskapet den 8. september, men Richard Godfrey slutter på dagen. Finansdirektør Rune Skeie tar over sjefsstillingen midlertidig. Det fremgår av en pressemelding som selskapet har sendt ut.

Hittil i år har Bergenbioaksjen falt om lag 30 prosent på Oslo børs til tross for mange positive nyheter fra selskapets pågående kliniske studier. Selskapet hadde blant annet en lovende presentasjon av kliniske resultater av sin hovedkandidat bemcentinib under årets ASCO-konferanse.

Bakgrunn fra biotek og finans

“Etter 12 år som administrerende direktør i Bergenbio, har Richard Godfrey besluttet å tre av som administrerende direktør i selskapet med umiddelbar virkning for å forfølge andre forretningsinteresser.», står det i meldingen.

Olin har mer enn 20 års ledererfaring innen farmasøytisk og bioteknologisk industri og har vært administrerende direktør for bioteknologiselskapet Symphogen. Symphogen, et bioteknologiselskap med fokus på utvikling av proteinmedisiner basert på rekombinante monoklonale antistoffer og ble kjøpt av Servier i 2020.

Før han begynte i Symphogen i 2012, var Olin senior partner i SLS Invest, et skandinavisk helsefokusert private equity-fond. Han har også hatt hatt lederstillinger i Novo Nordisk og var blant annet finansdirektør for regionen Europa-, midtøsten og Afrika (EMEA).

Han kommer nå fra jobben som Managing Partner for Nordic Eye, et København -basert Venture Capital-selskap.

Takker Richard Godfrey

Sveinung Hole er styreleder i Bergenbio er glad for å fått Martin Olin med på laget. - Martin bringer med seg en betydelig erfaring som leder i biotekindustrien med dokumenterte resultater. Bergenbio har nådd en kritisk fase med hovedkandidaten bemcentinib som demonstrerer lovende data innen i lungekreft, leukemi og potensielt COVID-19. Styret er enig i at Martin er ideelt kvalifisert til å lede Bergenbio inn i neste fase av utviklingen.

Jeg vil takke Richard både personlig og på vegne av BerGenBio -teamet for hans engasjerte arbeid for selskapet de siste tolv årene. Richard har spilt en sentral rolle i etableringen av BerGenBio som et selskap i klinisk fase og har veiledet selskapet gjennom det utfordrende bakteppet av den globale COVID-19-pandemien. Vi ønsker ham lykke til i fremtiden, sier Sveinung Hole.

- Jeg har hatt stor glede av de siste tolv årene i Bergenbio og vil følge spent med fremdriften til bemcentinib. Nå er det en naturlig tid for meg å overlate roret til Martin. Jeg ønsker styret og hele teamet lykke til, sier Richard Godfrey i en kommentar.

Martin Olin har mer enn 20 års ledererfaring innen farmasøytisk og bioteknologisk industri og har vært administrerende direktør for bioteknologiselskapet Symphogen.
Powered by Labrador CMS