Bransjenytt

Hans Martin Hovengen (venstre) og Andreas Joner sammen med administrerende direktør ved Sykehuset Østfold Hege Gjessing

To nye ledere ved Sykehuset Østfold

I august startet det to nye ledere ved Sykehuset Østfold. Andreas Joner startet som ny klinikksjef for psykisk helsevern og rusbehandling og Hans Martin Hovengen er ny direktør for teknologi og e-helse.

Publisert

Klinikksjef for psykisk helsevern og rusbehandling

Etter nesten seks år returnerer Andreas Joner tilbake til Sykehuset Østfold, men denne gang som ny klinikksjef for psykisk helsevern og rusbehandling. - Jeg håper i min nye stilling å kunne videreutvikle helsetjenesten og bygge videre på alt det gode vi allerede har, forteller han.

Første arbeidsdag var 23. august, så Joner har allerede vært et par uker i sin nye stilling når han tar en prat med oss.

-De første ukene har vært veldig spennende. Jeg er veldig glad for å være tilbake her i Sykehuset Østfold. Jeg jobbet jo her som avdelingssjef for DPS Halden-Sarpsborg frem til 2015. Så det er gøy å treffe igjen alle de flinke fagfolkene og gode kollegaene som jobber her og som jeg har opplevd et veldig godt samarbeid med.

I tillegg til lang erfaring som leder er Joner godt kjent med faget. Han er selv psykolog med spesialisering i både arbeids- og organisasjonspsykologi og klinisk arbeidspsykologi. I tillegg har han videreutdanning i kognitiv terapi og veilederkompetanse på dette fagområdet.

Joner forteller at sitt hovedfokus fremover er skape best mulig helsehjelp til hver enkelt pasient. I tillegg vil han fokusere på å skape en god og attraktiv arbeidsplass.

Han vil også gjerne etablere et kvalitetsregister i psykisk helsevern for barn og voksne.

-Jeg tror dette er veldig viktig for å kunne opprettholde og fortsette å gi pasientene våre best mulig hjelp.

Moderne sykehus

Sykehuset Østfold er et av Norges mest moderne sykehus og Joner forteller han gleder seg til å se hvordan teknologibruk i psykisk helse utvikler seg de neste årene.

-Sykehuset Østfold er jo et veldig moderne sykehus med mye oppdatert teknologi. Jeg tror det blir veldig spennende å se hvordan ny teknologi i større grad også kan anvendes til behandling innen psykisk helse, sier han.

Ny direktør for teknologi og e-helse

Ansvarlig for teknologien på det moderne sykehuset er nå Hans Martin Hovengen.

Han fikk nemlig ansvaret for den nylig gjenoppståtte stillingen som direktør for teknologi og e-helse.

Første arbeidsdag var 1. august.

Han er heller ikke et ukjent fjes ved Sykehuset Østfold. Han ledet Sykehuspartner sitt prosjekt med IKT-leveranser til det nye sykehuset på Kalnes da det ble bygd.

-Den første måneden har vært hektisk. Min stilling som direktør for teknologi og e-helse gjenoppstår etter noen år og slik sett er det nå flere oppgaver som har fått en tydeligere eier i meg. Det har vært mye å sette seg inn i, men siden jeg under byggingen av sykehuset hadde ansvaret for store deler av IKT-løsningene, så er en god del av teknologien kjent fra før, forteller Hovengen til HealthTalk.

Hovengen er utdannet master i markedsføringsledelse, og har 20 års erfaring fra ulike teknologibedrifter. Han kommer fra en stilling i AFRY Digital Solutions der han de siste tre årene har hatt som oppdrag å være programleder for det største digitaliseringsinitiativet i Helsedirektoratet.

Før det var han prosjektdirektør i eSmart systems i Halden, og ledet blant annet deres satsning innen helse.

Hovengen forteller at Sykehuset Østfold allerede har en robust og god plattform, som de vil bygge videre på for å sikre utvikling som understøtter pasientbehandlingen. Han sier også at det er viktig de fortsetter med det de allerede er gode på.

-Sykehuset Østfold er med på flere hjemmebaserte innovasjoner, og dette er et område vi vil fortsette å satse og bli gode på.

Hovengen avslutter med å fortelle at det han ser mest frem til er å være en bidragsyter til hvordan teknologi kan forbedre pasientbehandlingen.

-Jeg ser veldig frem til å videreutvikle teknologien på en måte som gjør at pasientene kan få en enda bedre opplevelse i møte med sykehuset.

Sykehuset Østfold

Sammen med Sykehuset Østfold Moss, utgjør Sykehuset Østfold Kalnes sykehustilbudet for 300.000 østfoldinger og Vestby kommune. Sykehuset er et akuttsykehus med et av landets største akuttmottak, og har i tillegg funksjoner innenfor de fleste felt med fødeavdeling, medisinske og kirurgiske klinikker og psykiatri.

Powered by Labrador CMS