Bransjenytt

Tidligere FPU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud (29) går på som som public affairs manager i Sanofi i august.

Tidligere ungdomspolitiker Bjørn-Kristian Svendsrud går til Sanofi

Legemiddelselskapet Sanofi ønsker å være en del av løsningen for å bygge et bærekraftig helsevesen for fremtiden. Derfor er selskapet veldig fornøyd med at tidligere FPU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud (29) tiltrer som public affairs manager i august.

Publisert

Svendsrud tiltrer stillingen som Public affairs manager fra 1. august 2022. Politikeren og tidligere fagsjef i Drivkraft Norge ser frem til å bytte beite og kunne sette sitt preg på Legemiddelbransjen. Han har en master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har tidligere vært formann i Fremskrittspartiets Ungdom.

– For en over gjennomsnittet samfunnsinteressert person som meg, er legemiddelbransjen en utrolig spennende bransje å begi seg inn i. Påvirkningskraften og mulighetene har aldri vært større. Gjennom samarbeid kan vi sette Norge i førersetet innenfor klinisk forskning, bruk av nasjonale helsedata og å sikre norske pasienter tilgang til nye legemidler. For å få til dette må man tørre å si at det er på tide å meisle ut en ny visjon for legemiddelpolitikken. Å få være med å forme morgendagens legemiddelpolitikk er med andre ord en oppgave jeg virkelig ser frem til, sier Svendsrud.

Skal bidra til morgendagens legemiddelindustri

Head of market access og public affairs i Sanofi, Kristin Mesteig, er svært fornøyd med å få Svendsrud inn som en del av teamet.

– Det er ingen grunn til at Norge ikke skal kunne være i front når det kommer til innovasjon, nytenkning, utvikling av ny teknologi og i det å ta i bruk nye legemidler. I et globalt marked, som Norge er en del av, handler det om å skape et framtidsrettet og bærekraftig legemiddelmarked i Norge. Dette ønsker Sanofi å bidra til. Vi er svært glade for at Bjørn Kristian begynner hos oss – en yngre stemme med en unik kompetanse fra politikken kommer helt sikkert til å bidra til morgendagens legemiddelindustri, sier Mesteig.

Powered by Labrador CMS